Inaugurarea noului Terminal Plecări al Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti – în cifre şi imagini

5 6.543

Astăzi, într-un cadru festiv, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a inaugurat noul Terminal Plecări al Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti. Acesta face parte din a III-a fază a programului „Dezvoltarea şi Modernizarea Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti„.

Lucrările au început în vara lui 2011 şi au durat 17 luni, un record pentru România. Noul Terminal are o suprafaţă de 19 600 de metri pătraţi. Este echipat cu 52 de ghisee de check-in (capacitate totală aeroport OTP: 104 ghişee), 8 porţi pentru zboruri naţionale/schengen (capacitate totală aeroport: 32 de porţi – 14 porţi cu punte îmbarcare/debarcare), 8 ghişee self check-in (capacitate totală aeroport: 20 de ghişee), salon Vip în zona de îmbarcare. Acum aeroportul va putea procesa până la 4500 de persoane pe oră.

Terminal Nou Aeroport Otopeni

Noul Terminal are 4 niveluri construite: subsol, parter, două etaje. Subsoul este pentru bagaje, parterul este pentru check-in, control securitate, îmbarcare şi spaţii comerciale, iar cele două etaje sunt pentru birourile companiilor aeriene şi CNAB. Toată lucrarea a costat 52 de milioane de EUR, bani proveniţi din sursele CNAB.

Cel mai important aspect, începând din 7 noiembrie, cursele interne TAROM vor fi operate de la noul terminal. Urmează ca terminalul sosiri să fie şi el modernizat până la finalul acestui an. Vor exista două niveluri pentru sosirea pasagerilor şi 6 benzi de preluare bagaje.

Se pare că de azi nu vor mai exista cozi interminabile în Terminalul Plecări al Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti. Poate ceva pe la zona schengen.

Pot spune că avem un aeroport modern, echipat cu cele mai noi tehnologii şi aliniat la standarde internaţionale. Mai jos aveţi imagini de la marea inaugurare.

Primul zbor operat de pe noul terminal a fost TAROM 343 cu destinaţia Viena. Toţi pasagerii acestei rute au primit un tichet de membru de onoare.

Mai multe imagini pe pagina de fani Airlines Travel!

5 Comentarii
  1. Cristian Francu says

    Era si timpul! E chiar bine! dar e loc de mai bine! 😉
    Astept sa avem si cateva autostrazi terminate in RO + metrou pana la Aeroportul Otopeni si….deja putem sa ne gandim serios la INCOMING!
    😉

Leave A Reply

Your email address will not be published.