Flota Etihad Airways va fi echipată cu Wi-Fi până la finalul lui 2014

0 533

Tot mai multe companii aeriene au luat în calcul echiparea aeronavelor cu Wi-FI. Internetul a ajuns un rău necesar, un lucru indispensabil indiferent dacă suntem pe uscat, pe apă, în aer etc. Iată că a sosit şi rândul transportatorului Etihad Airways să anunţe că toate aeronavele din flotă vor fi echipate cu Wi-Fi până la finalul lui 2014.

Pe 3 decembrie, Etihad a demarat proiectul „Etihad Wi-Fly” şi a echipat primul avion cu internet, un Airbus A330-200 care a zburat de la Brisbane la Abu Dhabi via Singapore. Va efectua şi zboruri spre Bruxelles, Dublin, Manchester, München, Frankfurt şi Milano cu plecare din Abu Dhabi.

blank

Serviciul de internet va fi gratuit pentru pasagerii de la Diamond First Class, iar pentru restul se va percepe o taxă de 13.95 dolari pentru o oră şi 24.95 de dolari pentru 24 de ore. Rămâne de văzut dacă investiţia va avea succes. Qantas a testat şi nu prea a fost mulţumit de rezultate.

Conform planului, 10 aeronave Etihad vor fi echipate cu Wi-Fi până la finalul lui Q1 2013, urmând ca restul flotei să fie echipată până la finalul lui 2014. În prezent, flota Etihad Airways este formată din 61 de avioane.

Se folosesc echipamente Panasonic Avionics Global Communications Suite. Avioanele cu un culoar vor fi echipate cu tehnologii pentru date şi voce, iar avioanele wide-body vor fi echipate cu dispozitive speciale pentru internet de mare viteză. Aeronavele narrow-body sunt folosite pe curse scurte şi medii, deci nu prea e timp de stat pe net.

Leave A Reply

Your email address will not be published.