blank

FlyNiki nu va mai opera cursa directă Viena – Bucureşti din vara lui 2013

2 784

Grupul AirBerlin/FlyNiki a anunţat noua strategie cu privire la zboruri şi destinaţii începând cu vara lui 2013. Focusul va fi pus în principal pe zborurile transoceanice spre Statele unite ale Americii, dar şi pe reorganizarea hub-urilor de la Viena şi Palma de Mallorca (nu ştiam că au bază şi la Mallorca). Se încearcă o mai bună organizare a flotei şi a reţelei de destinaţii.

În viitor, airberlin se va concentra mai mult pe parteneriatul cu Etihad Airways, dar şi pe relaţiile cu celelalte companii aeriene din oneworld. Scopul este unul cât se poate de normal, acela de a obţine cât mai multe beneficii de pe urma parteneriatelor şi a alianţelor existente. Wolfgang Prock-Schauer, Chief Strategy and Network Planning Officer, a declarat că doreşte să aducă transportatorul airberlin în zona de profit din 2013.

Noua strategie aduce mai multe zboruri spre  New York JFK, Los Angeles şi Miami, din mai 2013, dar şi anularea zborurilor cu plecare din Düsseldorf spre Las Vegas, San Francisco şi Vancouver. Din vara lui 2013, rutele spre Las Vegas, San Francisco vor fi operate în regim codeshare cu American Airlines. Extinderea și optimizarea serviciilor de la Berlin și Düsseldorf spre hub-urile American Airlines din New York JFK, Los Angeles, Miami şi Chicago sunt elemente important în strategia de dezvoltare airberlin pentru vara 2013, spre America de Nord.

Pentru 2013 s-au pregătit şi noi strategii pentru hub-urile din Viena şi Palma de Mallorca. Odată cu începerea sezonului de vară, airberlin va creşte cu 12% numărul zborurilor spre Palma de Mallorca, capitala provinciei și comunității autonome Insulele Baleare (Illes Balears). Operatorul german va opera 402 zboruri pe săptămână din Germania, Austria și Elveția spre Insulele Baleare. 352 de zboruri vor fi operate doar din Germania, de pe aeroporturile din Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg și München.

Din vara anului 2013, prin urmare, pasagerii vor putea zbura cu airberlin la Barcelona, Madrid și Santiago de Compostela prin Mallorca. Airberlin intenționează să ofere zboruri de la Mallorca la Madrid şi în colaborare cu partenerii săi din Oneworld. Un nou acord bilateral interline cu Vueling şi Air Europa va intra în vigoare din vara lui 2013 şi va permite pasagerilor să efectueze rezervări, pe zborurile de legătură de la Mallorca la Barcelona, prin intermediul site-ului airberlin.

Nici hub-ul din Viena nu este neglijat. De aici operează în special FlyNiki, companie aeriană semi-lowcost, subsidiară airberlin . Aceasta va avea o flotă formată în special din aeronave Airbus A320, ceea ce va duce la creşterea numărului de locuri pe zborurile operate. Reţeaua de rute operate de la Viena va fi extinsă cu noi destinaţii de vacanţă din Grecia, Turcia, Egipt şi Spania.

Nu vor fi neglijate nici destinaţiile din Estul Europei. Zborurile operate din Viena spre Sofia, București și Belgrad vor fi mutate treptat pe aeroportul din Berlin, începând cu vara lui 2013. Astfel, de anul viitor airberlin va opera zboruri spre 9 destinaţii din Europa de Est: Varșovia, Cracovia, Gdansk, Moscova, Sankt Petersburg, Kaliningrad, Budapesta, Sofia, București. Va zbura, de asemenea, spre Riga, capitala Letoniei, în colaborare cu airBaltic.

De aici tragem concluzia că FlyNiki nu va mai opera cursa directă Viena – Bucureşti, din vara lui 2013, dar vom avea noi zboruri directe spre capitala Germaniei cu airberlin. Am făcut şi câteva simulări. Modificările vor fi făcute din aprilie 2013 conform site-urilor celor două companii.

Bucureşti – Viena se va putea face via Berlin cu airberlin, din aprilie 2013, după cum arată şi imaginea de mai jos!

În prezent, zborurile Bucureşti – Berlin cu AirBerlin/FlyNiki se pot face doar via Viena, vedeţi imaginea de mai jos!

Dar din aprilie 2013, vom avea zboruri directe Bucureşti – Berlin cu airberlin, iar preţul mi s-a părut chiar atractiv de mic pe ruta simulată de mine!

Dacă în urmă cu 1 an capitala Germaniei nu era legată cu zboruri directe de Bucureşti, din 2013 vom avea zboruri directe cu airberlin şi Lufthansa. Spre Viena, cu zboruri directe, vor rămâne TAROM şi Austrian Airlines!

Leave A Reply

Your email address will not be published.