A fost deschis Aeroportului Internațional Berlin Brandenburg „Willy Brandt” (BER) (video)

0 1.004

După nouă ani de așteptare, a fost inaugurat oficial aeroportul Berlin Brandenburg (BER). Noul Terminal 1 al Aeroportului Berlin Brandenburg „Willy Brandt” a fost deschis odată cu aterizarea primelor două aeronave operate de easyJet și Lufthansa.

La sosire, pasagerii, inclusiv CEO-ul easyJet, Johan Lundgren, și CEO-ul Lufthansa, Carsten Spohr, au fost întâmpinați în Terminalul 1 de către șeful companiei aeroportuare, Engelbert Lütke Daldrup.

Actul simbolic de deschidere a avut loc într-un cerc restrâns. Au participat și Ministrul Președinte al Statul Brandenburg, Dietmar Woidke, Primarul Berlinului, Michael Müller, Ministrul Federal al Transporturilor și Infrastructurii Digitale, Andreas Scheuer MdB, dar și Președintele Consiliul de Supraveghere al Companiei Aeroportuare, Rainer Bretschneider.

Primul zbor a decolat pe 1 noiembrie cu destinația Londra Gatwick

Primele zboruri comerciale au ajuns la Terminalul 1 chiar pe 31 octombrie, în timp ce prima decolare al unui avion easyJet a avut loc în dimineața zilei de 1 noiembrie, la ora 06:45, ora locală, cu direcția Londra Gatwick.

Doar în prima zi, un numar de 23 de zboruri au decolat de pe noul aeroport, pe lângă numeroasele conexiuni easyJet către destinații din Europa.

Peste 3000 de pasageri au fost raportați în prima zi pe noul aeroport

Peste 3000 de pasageri au trecut prin noul aeroport din Berlin în prima zi operațională. Tot pe 1 noiembrie au avut loc și primele plecări ale Qatar Airways către Doha și ale Turkish Airlines către Istanbul, de la Terminalul 1.

Companiile aeriene Eurowings și Vueling se vor muta pe terminalul BER 1 pe 4 noiembrie 2020.  Lufthansa cu Austrian, Swiss și Brussels Airlines, se vor transfera de la Aeroportul Tegel pe 8 noiembrie.

Aeroportul este legat de oraș printr-o infrastructură excelentă, având acces direct la autostradă. În plus, sub Terminalul 1 a fost construită o nouă gară cu șase peroane care asigură legătura cu toată rețeaua feroviară berlineză. Se estimează că două treimi din totalul pasagerilor vor ajunge la aeroport cu trenul.

Numeroase linii de autobuz leagă aeroportul de capitală și de zona metropolitană a Berlinului, la intervale frecvente.

Aeroportul acoperă o suprafață totală de 1.470 hectare, echivalentul a 2.000 de terenuri de fotbal. Terminalele 1 și 2 sunt situate între cele două piste paralele. Terminalul 5, care este fostul aeroport Schönefeld, este situat în zona de nord.

Pe lângă pista de nord, care a fost pista principală utilizată până acum, zborurile vor fi operate, de asemenea, de la pista sudică, începând cu 4 noiembrie.

Noul aeroport concentrează tot traficul aerian din regiunea capitalei germane. Capacitatea totală este de peste 40 de milioane de pasageri pe an, 25 de milioane de pasageri fiind directionati doar către Terminalul 1.

Se prognozează că, pe Aeroportul Internațional din Berlin, va fi cel mai mare flux de pasageri de pe tot teritoriul Germaniei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.