OFICIAL: Lista galbenă a României cu țările considerate cu risc epidemiologic ridicat, din 2 noiembrie 2020

2 22.584

Astăzi, 2 noiembrie 2020, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr.51 din 2 noiembrie 2020. Lista în vigoare de la data de 3 noiembrie 2020.Avem noutăți remarcabile. Pe lista galbenă au intrat Italia, Bulgaria, Ungaria și San Marino. Alte țări europene pe care le găsim pe lista galbenă: Adorra, Cehia, Belgia, Olanda, Armenia, Luxemburg, Franța, Slovenia, Elveția, Muntenegru, Spania, Slovacia, Marea Britanie, Georgia, Malta, Croația, Polonia, Macedonia de Nord, Portugalia.

Au ieșit Irlanda, Vatican, Bahamas, Costa Rica, Bahrain și Puerto Rico.

List agalbenă a României, valabilă din 3 noiembrie 2020.

Lista-State-cu-risc-epidemiologic-ridicat_02.11.2020-anexa

În scurt timp, lista va fi publicată și pe site-ul oficial CNSCBT.

Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă adoptă prezenta
HOTĂRÂRE nr.51 din 2 noiembrie 2020:

Art. 1 Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă la prezenta.

Art. 2 (1) Se propune modificarea valorii ratei de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, în sensul reducerii acesteia de la 3 la 1,5/1.000 de locuitori.

(2) Măsura prevăzută la alin. (1) se aplică la nivelul tuturor localităților dintr-un județ, dacă rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile la nivelul acestuia depășește 1,5/1.000 de locuitori, iar dacă la nivel județean rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, măsura se va aplica la nivelul localităților unde aceasta depășește 1,5/1.000 de locuitori.

Art. 3 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Leave A Reply

Your email address will not be published.