Aeroportul Schönefeld a devenit Terminalul 5 al Aeroportului Berlin Brandenburg (Video)

0 2.824

Începând cu sezonul de iarnă 2020-2021, Aeroportul Schönefeld a devenit Terminalul 5 al Aeroportului Berlin Brandenburg. Iar terminale A, B, C, D ale Aeroportului Schönefeld au fost denumite K, L, M, Q. Trecerea la noul indicativ BER a fost făcută în noaptea dintre 24 și 25 octombrie.

SXF este acum BER. Terminalele modernizate ale SXF au primit o nouă viață. Ca Terminal 5 al BER, Aeroportul Schönefeld complet renovat va asigura capacitățile suplimentare necesare pentru a gestiona în mod fiabil operațiunile de la BER. Schönefeld va rămâne o parte centrală a aeroportului.

Noile modificări au fost implementate începând cu 31 martie 2020, iar din acest weekend ele fac parte oficial din noul aeroport al Berlinului. De la T5 vor opera 17 companii aeriene, inclusiv Wizz Air și Ryanair. Terminalul 5 are o capacitate suficientă pentru a gestiona 8-10 milioane de pasageri pe an.

blank
BER-terminal-5

Deschiderea oficială a Aeroportului Berlin Brandenburg va avea loc pe 31 octombrie 2020, odată cu aterizarea în paralel a avioanelor Lufthansa și easyJet. Nu întâmplător au fost alese cele 2 companii aeriene, acestea având cele mai mari baze la BER.

blank
BER T5 Wizz Air
Leave A Reply

Your email address will not be published.