10 informații din aviaţie pe care, probabil, nu le ştiai

Aviaţia, ca oricare altă industrie, are curiozităţile ei şi lucruri mai puţin ştiute de cei care călătoresc mai des sau mai rar cu avionul.

0 5.838

Oana Cristiana a căutat și a compilat cele mai interesante şi mai neobişnuite aspecte neştiute (probabil) din aviaţie.


industry-solution-aviation

10 informații din aviaţie

  • Însoţitorii de zbor sunt pregătiţi pentru situaţii cât mai variate, cum ar fi inclusiv aceea de a asista şi a ajuta la naşterea unui bebeluş în timpul zborului. Există şansa ca cel mic să beneficieze chiar şi de transport gratuit pe toata durata vieţii sale. Cazuri rare, dar au fost astfel de evenimente importante și frumoase la bordurile aeronavelor.
  • Cel mai scurt zbor comercial durează doar 2 minute şi este operat între Westray şi Papa Westray, 2 insule din nordul Scoţiei. Despre această rută v-am mai povestit.
  • Avioanele comerciale pot zbura fără probleme chiar daca se defectează un motor. Deşi este o situaţie cu care sperăm să nu vă întâlniți niciodată, dacă un motor este avariat, aeronava poate în continuare să ajungă în siguranţă la sol. Multe avioane au reuşit chiar să aterizeze în siguranţă şi fără ambele motoare! Cel mai vestit caz este ”Zborul 1549 al US Airways” – Miracolul de pe raul Hudson.

Despre depresurizarea avionului

  • În cazul depresurizării cabinei, măştile vă oferă oxigen doar pentru 15 minute. Deşi pare puţin timp, este suficient ca avionul să ajungă la o altitudine unde puteţi respira fără asistenţă. Citiți mai multe despre presurizare / depresurizare avion!
  • În China, cifra 8 este considerată purtătoare de noroc, iar chinezii o folosesc cu orice ocazie posibilă pentru a atrage binele şi succesul. Acest lucru se aplică şi la companiile aeriene, care o utilizează în tot felul de combinaţii. De exemplu, numerele rezervărilor făcute la Singapore Airlines pe rutele din China încep cu 8, Boeing a livrat cel de-al 8.888-lea 737 către Xiamen Airlines, iar multe zboruri intercontinentale cu plecare China au numere compuse din cifra 8: KL888 (Hong Kong – Amsterdam), AC88 (Shanghai – Toronto) etc.
  • Un Boeing 747 (modificat) a reuşit performanţa de a transporta 1087 de persoane în timpul unei operaţiuni de salvare, aproape de 3 ori mai mult decăt capacitatea sa normală.
  • Pentru a vopsi exteriorul unui Airbus A380, cel mai mare avion comercial, este nevoie de 3 600 de litri de vopsea, ceea ce adaugă încă 600-1000 de kilograme la greutatea aeronavei!
Leave A Reply

Your email address will not be published.