ZIPAIR Tokyo a lansat zborurile comerciale cu pasageri pe 16 octombrie. Doar 2 pasageri au fost pe zborul inaugural.

0 874

Pe 16 octombrie, așa cum vă anunțam în urmă cu câteva zile, ZIPAIR Tokyo a lansat zborurile comerciale cu pasageri. Subsidiara low-cost JAL (Japan Airlines) a operat zborul inaugural pe ruta Tokyo – Seul.

Din păcate, la bordul aeronavei Boeing 787-8 Dreamliner s-au aflat doar 2 pasageri. Ambii pasageri au optat pentru un loc la business class. Conform Aviation Wireb, la bord s-a aflat un japonez și o sud-coreeancă.

Pentru acești pasageri speciali, ZIPAIR a furnizat obiecte comemorative pentru zborul inaugural, precum și un „ZIP CARE KIT” care conține articole de igienizare. Toți viitorii pasageri vor primi kit-ul ZIP CARE la îmbarcare, precum și acces la WiFi gratuit.

blank
ZIPAIR-inaugurare-zboruri-pasageri

Shingo Nishida, președintele ZIPAIR, nu s-a arătat dezamăgit de numărul infim de mic de pasageri, menționând că o mare parte din cheltuieli sunt amortizate cu transporturile cargo. Însă are încredere că tot mai mulți pasageri vor alege serviciile ZIPAIR. În viitorul apropiat, posibil să fie inaugurate și rutele spre Honolulu și Bangkok

În concluzie, asta e radiografia aviației comerciale la nivel global. Avioane mai mult goale din cauza restricțiilor de călătorie, dar și din cauza fricii de infectare cu noul coronavirus. Însă IATA și marii producători de avioane ne îndeamnă să zburăm pentru că rata de infectare cu COVID-19 într-un avion este de 1 la 27 de milioane de pasageri transportați.

Leave A Reply

Your email address will not be published.