Aeroportul din Bacău și-a reluat activitatea pe 18 octombrie, după mai multe amânări. Epopeea s-a încheiat!

0 3.571

În perioada 15 august – 30 septembrie, pista aeroportului din Bacău a intrat într-un amplu proces de reabilitare. 2500 de metri de pistă au avut nevoie de consolidare, reastfaltare, într-un cuvânt ”reconstrucție”. Lucrarea la Aeroportul Internațional „George Enescu” Bacău trebuia să fie finalizată până la finalul lunii septembrie, iar de la 1 octombrie trebuia să fie reluat traficul aerian.

Dar nu a fost să fie așa. După reabilitarea pistei, care s-a încheiat pe 23 septembrie conform declarațiilor făcute de reprezentanții aeroportului băcăuan, au urmat câteva săptămåni de teste, încercări și calibrări pentru punerea în funcțiune în condiții de siguranță.

Aeroportul din Bacău și-a reluat activitatea pe 18 octombrie

Vă reamintim că la marele eveniment, care anunțat finalizarea lucrărilor, a luat parte președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Cel din urmă a mers împreună cu o delegație a Partidului Social Democrat, printre care și Sorin Grindeanu. Adică au făcut și ei ce au facut și ceilalți. S-au lăudat cu ceva ce nu era gata :).

blank
Pista Aeroportul din Bacău

Iată cu după mai multe amânări, pe 18 octombrie s-a reluat oficial traficul aerian de pasageri la Aeroportul Internațional „George Enescu” Bacău. Se încheie, astfel, un amplu proiect de modernizare a aeroportului, început în 2015, constând în: terminal pasageri nou, turn de control nou, modernizarea străzii Aeroportului și lărgirea la patru benzi, respectiv construirea unei noi piste și a căilor de rulare aferente. În total, 55 milioane euro atrași printr-o finanțare nerambursabilă europeană.

Revenind la redeschiderea aeroportului din Bacău, primul zbor operat de pe noua pistă a fost Bacău – Milano Bergamo. Zborul a fost operat de Blue Air cu aeronava Boeing 737-800 (YR-BMO), apoi a urmat Roma și Londra.

Blue Air va continua să-și reia treptat operațiunile de la baza din Bacău spre Torino; Bruxelles; Dublin; Larnaca (de la 1 noiembrie); Paris (din 3 noiembrie); Koln; Munchen (din 3 noiembrie); Atena (din 4 noiembrie); Barcelona (din 3 decembrie).

Din 19 octombrie, Wizz Air va deschide ruta Bacău – Londra. Iar treptat, Wizz Air va deschide baza de la Bacău și 12 rute noi spre Italia, Marea Britanie, Germania, Cipru, Danemarca, Belgia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.