ZIPAIR Tokyo, subsidiara low-cost JAL, va începe operarea zborurilor cu pasageri pe 16 octombrie

0 1.445

ZIPAIR Tokyo este o nouă subsidiară a companiei Japan Airlines (JAL). Din cauza pandemiei cu noul coronavirus, ZIPAIR Tokyo a amânat lansarea zborurilor cu pasageri, dar a debutat ca transportator de marfă.

Începând cu 3 iunie, ZIPAIR Tokyo a început să zboare all-cargo pe ruta Tokyo – Bangkok. Iar din 12 septembrie a început să zboare și spre Seul.

ZIPAIR Tokyo, subsidiara low-cost JAL, va începe operarea zborurilor cu pasageri

Însă acum a venit momentul să înceapă și operarea zborurilor cu pasageri. Din 16 octombrie, ZIPAIR Tokyo va zbura de 2 ori pe săptămână, în zilele de marți și vineri, pe ruta Tokyo Narita (NRT) – Seoul Incheon (ICN). Zborurile vor fi onorate cu aeronava de tip Boeing 787-8 Dreamliner.

Conform datelor furnizate de OAG Schedules Analyser, piața Tokyo-Seul este deja aglomerată. În prezent, șase companii aeriene operează între NRT și ICN și una între Tokyo Haneda (HND) și Seoul Gimpo (GMP).

Cu toate acestea, restricțiile de călătorie impuse duc la o capacitate mult redusă față de perioada pre-pandemice. În prezent, există 24.000 de locuri pe săptămână oferite între cele două orașe, comparativ cu aproximativ 105.000 în urmă cu un an.

Zborurile cu pasageri între NRT și BKK susnt încă în curs de planificare, iar ZIPAIR a declarat că data și programul de începere vor fi anunțate de îndată ce vor fi confirmate.

Totodată, presa internațională menționează și intenția ZIPAIR Tokyo de a zbura din Tokyo spre Honolulu Daniel K. Inouye International (HNL), dar încă nu s-a stabilit nimic.

Leave A Reply

Your email address will not be published.