Zborurile spre țările din zona roșie ar putea fi suspendate și după 15 mai. Vezi propunerile Ministerului Afacerilor Interne!

3 6.330

Ministerul Afacerilor Interne a postat în transparenţă decizională propunerea privind setul de măsuri de prevenire şi control a virusului SARS-CoV-2, măsuri aplicabile după ridicarea stării de urgenţă, începând cu data de 15 mai 2020. Așa cum ne-a comunicat și domnul președinte Klaus Iohannis, după 15 mai nu va mai fi stare de urgență în România, dar va fi stare de alertă. Iar noua stare va veni la pachet cu noi măsuri.

Printre măsurile propuse avem și una legată de zboruri. Se dorește menținerea măsurii de suspendare a zborurilor efectuate de operatorii economici aerieni spre și dinspre țările din zona roșie de risc epidemiologic pe durată determinată, potrivit dispozițiilor normelor internaționale aplicabile.

În prezent, există o listă cu țările din zona roșie, care a fost validată pe 2 aprilie de Institutul Național de Sănătate publică din România și a intrat în vigoare începând cu 3 aprilie. Pe lista aceasta avem țările: Austria, Belgia, Elveția, Franța, Germania, Iran, Italia, Mare Britanie, Olanda, Spania, SUA și Turcia.

lista-tarilor-zone-rosie-galbena-1

Tot ce putem spera este ca lista cu țările din zona roșie să fie modificată și unele țări să fie eliminate. REPETĂM, măsura cu privire la suspendarea zborurilor este la nivel de propunere. Așteptăm și forma finală a noilor măsuri.

Tot din documentul prezentat de MAI, aflăm că vor fi permise zborurile efectuate cu aeronave de stat, cele de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență. Vor fi permise aterizările tehnice necomerciale, precum și zborurile efectuate de toți operatorii aerieni prin curse neregulate (charter), cu avizul autorităților competente din țara de destinație.

Documentul integral prezentat de MAI

masuri-covid-din-15.05

Noi – AirlinesTravel, ca publicație online de travel și aviație, prezentăm și publicăm informațiile sosite pe canalele oficaiale, chiar daca sunt in dezbatere publică sau în forma finală.

Prezentăm rute și zboruri așa cum au fost ele anunțate de companiile aeriene, dar RECOMANDĂM să fiți răbdători și prudenți. Înainte să cumpărați biletele de avion, documentați-vă în prealabil cu privire la regulile de călătorie și la condițiile de intrare în țara de destinație.

Și noi, ca și dumneavoastră, abia așteptăm reluarea zborurilor și relansarea industriilor de travel și aviație. Dar autoritățile vor avea mereu ultimul cuvânt și oricând pot apărea modificări operaționale, mai ales în vremea pandemiei de COVID-19.

3 Comentarii
  1. Sorin says

    Pai ei se gandesc la oamenii care au ramas blocati si nu poy revenii acasa? Nu le pasa. Nesimtitiiiii!!!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.