Zborul Belavia BRU869 (Minsk (MSQ) – Barcelona (BCN)) nu a primit aprobare să intre în spațiul aerian al Poloniei. Aeronava s-a întors la Minsk!

0 859

În urma scandalului generat de deturnarea aeronavei RYANAIR la Minsk, UE a decis să sancționeze Belarus. Mai multe țări din Europa au anunțat că vor interzice zborurile operate de companiile aeriene din Belarus, totodată anunțând că vor interzice și avioanele ce survolează spatiul aerian belarus.

În consecință, Belavia (una dintre companiile aeriene din Belarus) a fost nevoită să anuleze mai multe zboruri spre destinații din Europa. În decursul zilei de 26 mai, Belavia a încercat să opereze zborul BRU869, pe ruta Minsk (MSQ) – Barcelona (BCN), dar s-a lovit de refuzul Poloniei de a-i permite să intre în spațiul aerian.

Agenția Aviației Civile poloneze a declarat că aeronava Belavia nu are permisiunea de a intra în spațiul aerian al Poloniei pentru că Franța, țară aflată pe traiectoria rutei, îi interzicea zborul. Aeronava a intrat în hold deasupra orașelor Brest și Baranovichi pentru a consuma suficient combustibil, înainte de a se întoarce înapoi spre Minsk, unde a aterizat în siguranță. 

Zborul Belavia BRU869 (Minsk (MSQ) – Barcelona (BCN))

Zborul a fost efectuat de aeronava Embraer E195LR (EW-400PO), renumită pentru schema cromatică specială dedicată jocului „World of Tanks”. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.