Wizz Air va aloca o nouă aeronavă bazei de la Bucureşti şi va creşte numărul zborurilor pe rute existente

4 400

În cadrul unei conferinţe ţinută la Bucureşti, Wizz Air a anunţat că va aloca o nouă aeronavă bazei de la Bucureşti şi va creşte numărul zborurilor pe rutele existente. Din 4 iulie, a 7-a aeronavă se va alătura bazei de pe aeroportul Otopeni şi va fi un Airbus A320 echipat cu Sharklet, sistemul pentru vârful aripilor de economisire a combustibilului.

A320_Wizz_Air_take_off

Noua aeronavă va opera 19 zboruri săptămânale suplimentare pe rutele deja existente. Cu 12 aeronave alocate celor 4 baze româneşti, Wizz Air estimează să transporte peste 3.3 milioane de pasageri în acest an, din care peste 1.8 milioane dintre aceştia fiind transportaţi doar de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

472550_10200928313680373_1694968520_o

Prin alocarea unei noi aeronave Airbus A320 în Bucureşti, Wizz Air va crea mai multe locuri de muncă şi va transporta în plus 300.000 se pasageri. Să nu uităm că Wizz Air va inaugura noi rute din Bucureşti către Alghero, Geneva, Girona, Oslo, Tel Aviv şi Dubai, dar va creşte şi numărul de zboruri pe rutele deja existente.

Wizz Air a mai anunţat că investiţia făcută la bazele din România se ridică la aproape 1 miliard de dolari. Suma nu este investită în România ci în cele 12 aeronave alocate bazelor locale plus angajaţi.

Închei cu un comentariu lăsat de Ioana: “Dacă nu se răzgândeşte, Wizz Air creşte!”

Încă nu avem veşti despre ruta Kiev – Bucureşti.

4 Comentarii
 1. Andrei says

  Cursele Bucuresti – Dubai – Bucuresti au fost scoase din sistemul de rezervari…

 2. Sorin Rusi says

  Andrei, sigur ai cautat conform programului? La mine apar. Acum am simulat pentru 14-21 decembrie si am gasit Bucuresti – Dubai – Bucuresti pe la 1200 lei

 3. Andrei says

  Da, m-am uitat eu gresit. Acum am vazut 🙂

  Vreo idee cand vor introduce orarul de iarna?? De obicei era pana la 1 iunie…

 4. Sorin Rusi says

  Pai inca nu stim. Blue Air l-a introdus. Asteptam vesti si de la Wizz Air 😀

Leave A Reply

Your email address will not be published.