Wizz Air în cifre şi în rute noi din 2013

4 546

La începutul acestei luni, Wizz Air a lansat noua politică de bagaje în România, prilej cu care Daniel de Carvalho, Corporate Communications Manager Wizz Air, a prezentat şi câteva cifre despre operatorul low-cost.

Majoritatea prezentării a vizat România şi realizările Wizz Air în ţara noastră. Aşa am aflat că operatorul maghiar va transporta aproximativ 3.1 milioane de pasageri dinspre/spre România şi este una dintre principalele pieţe pe care operează. Ba mai mult, Daniel de Carvalho a declarat că Wizz Air se poate considera şi o companie românească, având 4 baze şi operând 50 de rute, de pe 5 aeroporturi. Din flota de 39 de aeronave, 10 sunt alocate bazelor din România.

La nivel global, Wizz Air are 16 baze în 9 ţări şi operează peste 250 de rute din 29 de ţări, spre 81 de destinaţii. Majoritatea bazelor sunt în zona de Est a Europei.

Şi nu se va opri aici. Wizz Air are planuri mari pentru 2013 şi a anunţat noi rute din Târgu Mureş. Primul zbor spre Memmingen – Munchen va avea loc în 1 aprilie 2013, cel spre Frankfurt în 18 mai, iar cel spre Forli – Bologna în 20 mai, preţul unui bilet pentru fiecare dintre aceste curse fiind de 93 de lei, cu toate taxele incluse.

Numărul pasagerilor de pe relaţia Târgu Mureş va ajunge, anul viitor, la 300.000, a estimat directorul comercial al companiei aeriene, Abran Gyorgy.

În Cluj a fost alocată a treia aeronavă şi au fost anunţate noi rute către Bari, Bruxelles Charleroi şi Eindhoven, începând cu mai 2013. Acestea vor fi operate de două ori pe săptămână. Wizz Air operează 15 rute din Cluj-Napoca şi va transporta peste 730.000 de pasageri în 2013.

Legat de flotă, Wizz Air are 39 de aeronave Airbus A320 operaţionale şi 118 la comandă. Întreţinerea şi service-ul sunt asigurate de Lufthansa Technik. Un avantaj al operatorilor low-cost stă în utilizarea unui singur tip de aeronavă, astfel costurile de întreţinere fiind mai mici.

Leave A Reply

Your email address will not be published.