Extinderea Terminalului Plecări al Aeroportului Otopeni va fi inaugurată la începutul lui noiembrie

0 391

Prin mai vă anunţam că noul terminal de la aeroportul Henri Coandă Otopeni va fi inaugurat în august. Astăzi vă anunţ că va fi inaugurat în noiembrie. Acum cine să-i mai creadă?Directorul de comunicare al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Valentin Iordache, a declarat că extinderea Terminalului Plecări al Aeroportului Henri Coandă (Otopeni) va fi inaugurată în primele zile ale lunii noiembrie, costurile ridicându-se la 52 de milioane de euro.

Astfel Terminalului Plecări îşi va dubla suprafaţa şi va ajunge la aproximativ 40 000 metri pătraţi. Terminalul nou va avea 52 de ghişee de check-in şi 8 porţi de îmbarcare. Tot pe noul terminal vom întâlni salon de protocol, ghişee suplimentare de ticketing, dar şi o zonă comercială.

Odată cu extinderea terminalului, vor putea fi prelucrate de două ori mai multe curse decât în prezent, dar cu mult mai puţină aglomeraţie. Mai exact, capacităţile finale ale terminalelor de pasageri de la Aeroportul Henri Coandă presupun 4.500 de pasageri pe ora de vârf, jumătate pe fluxul de plecări, jumătate pe fluxul de sosiri, peste 100 de ghişee de check-in la care se adaugă ghişeele de sub-service, 32 de porţi de îmbarcare din care 14 cu pasarele de îmbarcare/debarcare şi opt noi porţi, care vor aduce un spor de confort pentru cursele interne, şase benzi de bagaje pe sosiri şi o capacitate de şase milioane de pasageri pe an.

Extinderea zonei de Sosiri are şi ea şanse mari să fie finalizată până la finele anului.

Sper să fim printre primii care vor prezenta imagini din noul terminal şi vă vom ţine le curent cu noutăţile!

Leave A Reply

Your email address will not be published.