Wizz Air, extindere majoră la Viena: 27 de rute și 5 avioane

În ianuarie, Wizz Air a anunțat o nouă bază în rețeaua sa, la Viena, Austria. Este un pas important pentru unul dintre cei mai mari transportatori low-cost din Europa Centrală și de Est. Va începe cu 3 aeronave și 17 rute, urmând ca în 2019 să adauge alte 2 aeronave și să deschidă încă 10 rute noi.

0 457

Anul 2018 este unul foarte important pentru transportatorii LCC, dar și pentru principalele aeroporturi din Europa. După ce RYANAIR a anunțat că-și deschide baza pe principalul aeroport din Frankfurt, a urmat rândul transportatorului Wizz Air să anunțe baza la principalul aeroport din Viena.Wizz Air anunță extindere majoră de la Viena

Inițial, Wizz Air a anunțat alocarea a 3 aeronave noi bazei din Viena și lansarea a 17 rute spre destinațiile: Gdansk, Tuzla și Varna din aprilie, Bari, Malta, Roma, Valencia și Tel Aviv din iunie și Billund, Bergen, Dortmund, Kutaisi, Larnaca, Nis, Ohrid, Tenerife și Salonic din noiembrie. A urmat apoi anunțarea rutei CLUJ – VIENA (din 30 mai 2018), o rută îndrăgită de foarte mulți români. Și încă mai așteptăm să fie anunțată și ruta București – Viena :).

Oficial, baza Wizz Air din Viena se va deschide în iunie. Însă unele rute spre Viena vor inaugurate mai devreme și vor fi onorate cu aeronave de la bazele existente.

Și planul Wizz Air la Viena nu se oprește aici. La începutul lunii martie, Wizz Air a anunțat o extindere majoră pentru 2019. Numărul aeronavelor bazate la Viena va ajunge la 5, iar numărul rutelor operate vor ajunge la 27. Vor fi aproximativ 2 milioane de locuri puse la vânzare pe întreg anul 2019.

27 de rute noi și 5 avioane Wizz Air bazate la Viena

Pe lângă rutele anunțate deja, pasagerii vor putea călătorii din Viena și spre Nisa în Franța, Reykjavik în Islanda, Catania și Milano în Italia, Lisabona în Portugalia, Madrid în Spania, Malmo și Stockholm Skavsta în Suedia și Kharkiv în Ucraina.

Stabilirea bazei și extinderea operațiunilor reprezintă o investiție totală de peste 570 milioane de dolari (vorbim aici de valoarea celor 5 avioane programate să ajungă la Viena). Prin deschiderea acestei baze, Wizz Air realizează 200 de locuri de muncă directe.

Operațiunile extinse ale companiei Wizz Air vor contribui, de asemenea, la economia locală, sprijinind locurile de muncă din industria aviației, transporturilor, ospitalității și turismului.

În toată ecuația aceasta, pasagerul pare să aibă cel mai mult de câștigat. În primul rând, va putea călători spre Viena la prețuri începând de la 69 lei/segment. Avoi vin avantajele tranzitului printr-un hub important al Europei.

Prin intermediul Aeroportului Internațional Viena se poate călători foarte ușor cu Austrian Airlines spre diferite destinații din Statele Unite, Asia și chiar spre Maldive, Mauritius etc. Plus existența unor legături spre alte destinații de vacanță din Europa.

Leave A Reply

Your email address will not be published.