Bamboo Airways (Qui Nhon) așteaptă AOC-ul în Vietnam

Bamboo Airways (Qui Nhon) va fi o nouă companie aeriană din Vietnam. Aceasta a fost propusă și așteaptă AOC-ul (Air Operator's Certificate).

0 337

Bamboo Airways (Qui Nhon) va fi o companie aeriană dezvoltată de FLC Group (un important jucător imobiliar din Vietnam). Până în prezent, autoritățile acreditate din Vietnam nu au eliberat un AOC pentru noul transportator aerian, dar președintele FLC, Trinh Van Quyet, este încrezător în planurile sale.

Bamboo Airways (Qui Nhon)

Până în 2025, Bamboo Airways și FLC Group vor cumpăra 24 de avioane de tipul Airbus A321neo. Inițial se dorea închirierea a 7 aeronave de la Airbus până în 2018. Dar 2018 a sosit și Bamboo Airways este tot fără AOC.

FLC Group activează în domeniul imobiliar, deținând numeroase case, hoteluri și terenuri de golf. Iar planul operațional Bamboo Airways este acela de a opera zboruri spre diferite destinații de vacanță din Vietnam, dar și spre zonele unde are propietăți FLC Group.

Vienam are în prezent 4 mari jucători aerieni: Vietnam Airlines, Jetstar Pacific Airlines (subsidiara Vietnam Airlines), Vietjet Aviation și Vietnam Air Services Co. În condițiile în care principalul aeroport din Vietnam a ajuns aproape de capacitatea maximă, guvernul vietnamez ezită în a elibera un nou AOC. Însă vom urmări situația Bamboo Airways și vom reveni cu informații.

Leave A Reply

Your email address will not be published.