blank

Wizz Air este în negocieri cu Airbus pentru achiziționarea a 100 de avioane

0 566

Compania aeriană low-cost din Ungaria, Wizz Air, este în negocieri cu Airbus (AIR.PA) cu privire la achiziționarea a cel puțin 100 de avioane, conform unor surse din industrie. Discuțiile au început în urmă cu câteva luni și au ieșit la iveală după ce Wizz Air a dorit să achiziționeze compania rivală easyJet (EZJ.L).

Analiștii spun că toate cele trei mari companii aeriene bugetare europene se vor extinde pe măsură ce criza COVID-19 va distruge și mai mult finanțele transportatorilor naționali.

Discuțiile dintre Wizz Air și Airbus au continuat în timpul verii, dar cele două părți nu sunt încă pregătite să anunțe un acord, au spus sursele. Discuțiile despre achiziționarea unor avioane poate dura chiar si câteva luni. Tranzacția ar implica cel puțin 100 de aeronave, a spus una dintre surse.

Wizz Air, care a comandat deja un total de 388 de avioane Airbus, a refuzat să comenteze. Un purtător de cuvânt al Airbus a spus că vorbește întotdeauna cu clienții despre nevoile lor, dar niciodată nu comentează astfel de discuții.

Leave A Reply

Your email address will not be published.