easyJet refuză oferta de achiziție facută de Wizz Air

0 908

Compania aeriană britanică EasyJet a respins „în unanimitate” o ofertă de achiziție. Deși compania nu a făcut publică identitatea cumpărătorului, mass-media locală spune că este vorba despre Wizz. Consiliul de administrație al companiei a primit recent o „ofertă nesolicitată, neobligatorie și preliminară”, care a fost respinsă întrucât „a subestimat” compania.


Compania a anunțat că spră să câștige peste 1.2 miliarde de lire sterline (1.4 miliarde de euro) printr-o nouă emisiune de acțiuni. O injecție de capital care va servi pentru a face față „impactului devastator” pe care pandemia COVID-19 l-a avut asupra sectorului în ultimele luni, potrivit lui Johan Lundgren, CEO-ul companiei.

Operațiunea de cumpărare a companiei aeriene a fost „extrem de condiționată”, în timp ce „problema drepturilor complet subscrise” garantează că EasyJet va atinge obiectivul de venituri de 1.4 miliarde de euro. În prezent, partea interesată „nu mai are în vedere posibilitatea de a depune o altă ofertă de cumpărare”.

Compania aeriană își consolidează finanțele pentru a fi pregătită pentru continuarea crizei de sănătate.

EasyJet a solicitat o linie de credit pentru 290 de milioane de lire sterline (338 milioane de euro) timp de patru ani, care, adăugată la emiterea de noi titluri, își mărește rezervele de lichiditate la 5.5 miliarde de lire sterline (6.4 miliarde de euro).

EasyJet a indicat într-un comunicat că emiterea de drepturi oferă acționarilor un preț de 410 pence pentru fiecare acțiune, ceea ce reprezintă o reducere de 35.8% față de prețul la închiderea Bursei de Valori din Londra – când prețul era de 638 pence.

Compania a raportat – în iulie anul trecut – că a înregistrat pierderi brute de 318.3 milioane de lire sterline (368.7 milioane de euro) în trimestrul încheiat la 30 iunie, o scădere de 8.2% față de cele notificate în aceeași perioadă a anului precedent, de 347 milioane de lire sterline (401 milioane de euro).

Leave A Reply

Your email address will not be published.