Wizz Air a transportat număr record de pasageri în vara lui 2022

0 323

Wizz Air aniversează un număr record de pasageri între lunile iunie și august, transportând aproape 13 milioane de pasageri în timpul lunilor de vârf din timpul verii. Aceasta reprezintă o creștere cu 79% față de anul precedent.


Pe parcursul verii, Wizz Air a continuat să-și extindă rețeaua, adăugând 63 de rute noi către 38 de destinații diverse și interesante din Europa și nu numai. Compania aeriană a primit 13 noi aeronave Airbus în perioada iunie-august, flota ajungând la165 de aeronave. Din iunie, Wizz Air și-a continuat strategia de expansiune în Europa și România, extinzându-și operațiunile și găzduind zeci de evenimente de recrutare doar în țara noastră.

Compania aeriană a întâmpinat cea de-a 12-a aeronavă la baza sa din București în iulie 2022 și a anunțat alte 5 aeronave care se vor alătura flotei sale din București în perioada octombrie-decembrie 2022, ridicând totalul la 17 aeronave.

Aceste completări la București au susținut lansarea de noi rute de pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” către Ancona, Cardiff, Riad, Jeddah, Atena, Praga și Larnaca, dar și redeschiderea rutelor către Aqaba și Gran Canaria.

De asemenea, Wizz Air a întâmpinat și cea de-a 7-a aeronavă la baza din Cluj-Napoca, în august 2022. A lansat noi rute de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” către Perugia, Corfu, Torino și Napoli și a redeschis ruta către Abu Dhabi.

Compania aeriană a deschis o nouă bază la Suceava, alocându-i 2 aeronave și anunțând cinci noi rute către Paris-Beauvais, Bruxelles-Charleroi, Veneția-Treviso, Larnaca și Eindhoven. Bazei de la Iași i-a mai fost alocată o aeronavă, împreună cu trei rute către Memmingen, Basel-Mulhouse și Copenhaga.

Alte două rute noi au fost adăugate operațiunilor sale regionale, destinațiile Torino și Billund fiind acum disponibile din Craiova. După aceste extinderi din timpul verii, Wizz Air a adăugat 2,6 milioane de locuri suplimentare pe piața din România la începutul lunii septembrie.

Flota ultramodernă și eficientă a companiei aeriene îi întărește poziția drept una dintre cele mai sustenabile companii aeriene din lume și va permite Wizz Air să își reducă în continuare amprenta asupra mediului cu 25% per pasager-kilometru până la sfârșitul deceniului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.