Volocopter primește o finanțare de 240 de milioane de dolari.

0 336

Volocopter a anunțat că a primit încă 240 de milioane de dolari finanțare, ridicând suma totală la 390 de milioane de dolari. Această nouă finanțare va permite companiei să își mențină rolul de lider în calitate „urban air mobility” (UAM) prin intermediul taxi-ului VoloCity.În plus, față de VoloCity care va fi utilizat pentru zboruri autonome taxi de pasageri, Volocopter intenționează să investească în VoloDrone pentru transportul de mărfuri și este, în prezent, prima și singura companie electrică de decolare și aterizare verticală (eVTOL) care a primit aprobarea organizației de proiectare (DOA) de la Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației (EASA).

Primele curse comerciale de taxi aerian vor fi operate în următorii doi ani.

„Volocopter este înaintea curbei în industria UAM și avem realizările pentru a demonstra acest lucru”, spune Florian Reuter, CEO Volocopter. „Nicio altă companie de taxi aerian nu a efectuat în mod public la fel de multe zboruri în orașe din întreaga lume, cu aprobare de reglementare completă, ca și Volocopter. VoloCity este cea de-a cincea generație de avioane Volocopter și este primul taxi aerian certificat electric pentru orașe.”

Volocopter a efectuat în ultimii ani mai multe zboruri importante în Helsinki, Stuttgart, Dubai și peste Marina Bay din Singapore. În timp ce primele rute nu sunt încă anunțate, compania va stabili servicii de taxi aerian în Singapore și Paris, cu planuri de extindere a mai multor rute în SUA, Asia și Europa.

Volocopter se află în concurență cu Lilium, o companie de “flying taxi” din Germania, care a anunțat că va deschide primul hub de taxi în Orlando, Florida, și care aproximează că primii clienți vor fi deserviți începând cu anul 2025.

Leave A Reply

Your email address will not be published.