American Express investește în aeronava Overture construită de Boom Supersonic.

0 1.057

Boom Supersonic a anunțat ca va primi o investiție strategică de la American Express Ventures. Fondurile vor sprijini dezvoltarea continuă a produsului-pilot Boom, avionul supersonic Overture.

Overture este avionul supersonic Boom care va avea între 65 și 88 de locuri pentru pasageri și care va fi capabil să funcționeze cu combustibil 100% sustenabil. Avionul supersonic urmează să fie lansat în 2025 și este estimat că va efectuate primele zboruri comerciale până în 2029.

Boom a primit, până în prezent, comenzi de peste 6 miliarde de dolari.

Construit având la bază principii de viteză, siguranță și durabilitate, Overture va zbura de două ori mai repede decât avioanele convenționale și va putea opera peste 500 de rute transoceanice din întreaga lume.

„Boom construiește o aeronavă supersonică de pasageri care va face călătoria mai rapidă și mai durabilă”, a spus Harshul Sanghi, Managerul Global al Amex Ventures. „Călătoria a fost o parte esențială a patrimoniului American Express și rămâne o parte integrantă a stilului de viață al membrilor clubului nostru. Suntem încântați să sprijinim dezvoltarea Boom și să investim în viitorul călătoriilor.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.