Virgin Atlantic concediaza 3150 de angajati. Inchide baza de la Gatwick

0 739

Virgin Atlantic a anunțat că va reduce aproximativ 3150 de locuri de muncă în Marea Britanie și își va încheia operațiunile de la Aeroportul Gatwick din Londra. Compania aeriană are în prezent aproximativ 10.000 de angajați.

Anunțul șoc vine după ce și rivala British Airways a spus că nu exclude închiderea operațiunii sale de la Aeroportul International Londra Gatwick. Uniunea piloților Balpa a descris această decizie ca fiind „devastatoare”.

Virgin Atlantic, care solicită împrumuturi de urgență de la guvernul britanic, intenționează să reducă și flota. Flota a fost diminuatp de la 45 la 35 de aeronave. Cele 7 aeronave Boeing 747-400 au fost deja pensionate. De asemenea, Virgin Atlantic a renunțat și la cele 3 x Airbus A340-600.

Totodată, transportatorul britanic Virgin Atlantic speră să reia operațiunile în proporție de 60% până la finalul anului 2020.

În prezent, multe companii aeriene au anunțat concedieri masive și planuri de restructurare pentru viitorul apropiat. Pandemia de COVID-19 a pus aviația la pământ.

Leave A Reply

Your email address will not be published.