United a confirmat că va concedia peste 16 000 de angajați

0 310

Începând cu 1 octombrie 2020, companiile aeriene din Statele Unite au anunțat concedieri masive. Peste 75 000 de persoane vor fi date afară din cele mai mari companii aeriene odată cu expirarea programului CARES, un program guvernamental de sprijinire a salariaților în perioada pandemiei.

United a confirmat că va concedia peste 16 000 de angajați, aproximativ 50% din estimarea inițială și asta pentru că foarte mulți angajați au plecat deja voluntari din companie.

Concedierile vor fi făcute din mai multe departamente. Vor fi dați afară peste 6200 de însoțitori de bord și peste 2800 de piloți, peste 2000 de persoane de la departamentul tehnic, peste 2200 de persoane de la operațiuni aeroportuare, 1400 de persoane din structurile administraive și management și alte câteva sute de persoane de la catering, relații cu clienții și IT.

Există și o fărâmă de optimism cu privire la prelungirea programului de ajutor din partea statului american. Donald Trump a declarat pe 1 septembrie că operatorii aerieni trebuie ajutați și sprijină extinderea ajutorului de salarizare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.