blank

O machetă Flying-V a operat cu succes primul zbor real de test (Video)

0 1.138

KLM Royal Dutch Airlines, în colaborare cu Technische Universiteit (TU) Delft, a finalizat cu succes primul zbor real de test al modelului de aeronavă Flying-V. Vorbim de o machetă a modelului Flying-V.

O echipă de cercetători, ingineri și un pilot de drone al TU Delft au finalizat testarea designului aeronavei Flying-V, un model de avion ce se vrea a fi eficient din punct de vedere energetic, cu aliură futuristă.

Proiectul Flying-V a fost lansat în iunie 2019. Înainte de a efectua primul zbor real de test la baza aeriană Delft University of Technology (TU Delft) din Germania, aeronava a finalizat o serie de teste la sol într-un tunel aerodinamic din Olanda.

Flying-V a operat cu succes primul zbor real

Flying-V primul zbor real de test

După cum susține KLM în comunicatul său, Flying-V a fost inițial conceptualizat ca un proiect de avioane pentru viitor. Aeronava ar putea fi comparată cu modelul de ultimă generație Airbus A350, având numeroase număr asemănări tehnice. 

Deși este mai mic în comparație cu A350, Flying-V are aceeași anvergură și ar putea transporta același număr de pasageri și același volum de marfă ca un A350 într-o configurație standard.

Aceeași anvergură a aripilor îi va permite modelului Flying-V să folosească fără dificultate infrastructura existentă la aeroporturilor, cum ar fi porțile de îmbarcare și pistele. Totodată, aeronava se va încadra fără probleme în același hangar ca și un A350.

TU Delft dezvăluie că designul modelului Flying-V va integra compartimentul de marfă, structura scaunelor pentru pasageri și rezervoarele de combustibil în aripi. 

Calculele computerizate au prezis că forma aerodinamică îmbunătățită și greutatea redusă ar reduce consumul de carburant cu p#n[ la 20% față de consumul înregistrat de Airbus A350.

Propulsia avionului Flying-V va fi asigurată de 2 motoare moderne, care vor fi amplasate pe partea superioară a fuselajului. În cadrul proiectului Flying-V, motoarele sunt cele mai inovatoare.  Potrivit KLM, avionul va fi echipat cu cele mai eficiente motoare turbofan existente în prezent.

„În designul său actual, Flying-V zboară încă pe kerosen, dar poate fi adaptat cu ușurință pentru a utiliza inovațiile din sistemul de propulsie – de exemplu, folosind turboventilatoare cu impuls electric”, se arată în comunicat.

KLM intenționează să prezinte oficial un model la scară normală și o secțiune completă a interiorului Flying-V la KLM Experience Days de la Aeroportul Schiphol din Amsterdam, în octombrie 2020.

Leave A Reply

Your email address will not be published.