Sunt anuntate concedieri masive in cadrul companiilor aeriene din Statele Unite

1 825

Conform unor estimări făcute organizațiile piloților și a însoțitorilor de bord, dar și a sindicatelor din aviație, aproximativ 75 000 de persoane ar putea fi concediate din cadrul companiilor aeriene începând cu 1 octombrie 2020.


Termenul nu este ales întâmplător. Începând cu această dată, companiile aeriene își vor putea ajusta necesarul de personal, fiind și data la care expiră și ajutorul de stat prevăzut de legea CARES.

Aproximativ 75 000 de persoane isi vor pierde locul de munca

Companiile aeriene americane deja au avertizat că vor concedia aproximativ 10% din forța de muncă, echivalentul a 70 000 – 75 000 de angajați. Totul vine pe fondul pandemiei de COVID-19, a restricțiilor de călătorie, a zborurilor blocate și a scăderii cererii.

Estimările pentru 2020 arată o scădere cu aproximativ 70% a traficului de pasageri față de 2019, iar experții menționează că situația va reveni la valorile pre-pandemiei abia în 2024.

Companiile aeriene și sindicatele fac eforturi pentru o prelungi programul de sprijin pentru angajați, însă parlamentarii și Casa Albă nu au ajuns încă la un acord.

Cele mai mari 4 companii aeriene americane sunt sceptice cu privire la relansarea industriei în viitorul apropiat. Chiar dacă unele restricții au fost ridicate, cererea de a călători a rămas redusă. Până în prezent, au evitat concedierea oamenilor prin adoptarea altor măsuri pentru a reduce costurile. Au diminuat activitatea pe rutele interne, au eliminat salariile directorilor și au înghețat angajările neesențiale. Însă, pe viitor, vor trebui să-și ajusteze și mai mult flotele și necesarul de personal.

Drept dovadă, peste 17 000 dintre angajații Delta au acceptat pensionarea anticipată sau concediul fără plată. United Airlines și American Airlines au menționat, la rândul lor, că vor fi nevoite să renunțe la o parte dintre angajați, mai exact la 36.000, respectiv 25.000 de angajați.

Organizatiile din aviatie solicita fonduri suplimentare pentru sprijinirea angajatilor

Printre cele 70-75 000 de persoane, care vor fi afectate de aceste concedieri, se regăsesc și foarte mulți piloți și însoțitori de bord. Sindicatele și organizațiile din aviație solicită Congresului o suplimentare a ajutorului de stat cu 32 de miliarde de dolari și blocarea concedierilor involuntare până în martie 2021.

Din păcate, foarte mulți membri ai personalului navigant din Statele Unite au fost nevoiți să presteze joburi în paralel pentru a-și putea acoperi cheltuielile curente. Unii s-au înrolat la UBER sau la alte firme prestatoare de servicii și curierat.

Leave A Reply

Your email address will not be published.