#UnimRomania: Harta ”Unim România” a fost completată de vizita la Iași (Ep.3)

A 3-a zi a proiectului ”Unim România” ne-a purtat în capitala Moldovei. După 4 zboruri, echipa #UnimRomania a ajuns la IAȘI.

1 3.422

A trecut și ziua a 3-a din proiectul #UnimRomania (citește despre Ziua 1 și Ziua 2). Cu zboruri rapide, constatăm că proiectul nostru de apropie de final. După 4 segmente zburate cu Blue Air, astăzi am aterizat la IAȘI. Ne-a luat ceva timp…Blue-Air-Iasi
Foto: Marius Gerber

Abia acum putem spune că harta României este completă. Blue Air a reușit să unească prin zboruri marile regiuni: Muntenia, Transilvania, Dobrogea, Banat și Moldova. Dacă mai trăia, Alexandru Ioan Cuza ar fi fost invidios pe Blue Air. El a reușit ”doar” Mica Unire.

prietenii-unim-romania-hotel-unirea-iasi

Dar să revemim la ziua a 3-a. A debutat cu mic dejun la Hotel Check Inn. Am savurat rapid o omletă bună (chiar a fost bună) și câțiva cârnăciori la grătar (și aceștia foarte buni), apoi ne-am îmbarcat în taxiuri, cu direcția Aeroportul Internațional Traian Vuia, Timișoara.

sorin-blue-air-unimromania

Check-in în aeroport (e gratuit), control de securitate și la ora aproximativă 9:00 eram deja în sala de așteptare. Aeronava Boeing 737-500 (YR-AMC) a sosit de la Cluj și returul l-a făcut spre Iași. Vă reamintim că: începând cu 1 octombrie 2016, Blue Air operează zborurile interne în rețea triangulară Iași – Cluj – Timișoara.

Orarul zborurilor Iași – Cluj – Timișoara

În zilele de luni, miercuri, vineri, duminică
IAŞI 07:00 – 08:10 Timişoara
Timişoara 08:40 – 09:20 Cluj
Cluj 09:50 – 10:45 IAŞI

În zilele de marţi, joi, sâmbătă
IAŞI 07:00 – 07:55 Cluj
Cluj 08:25 – 09:05 Timişoara
Timişoara 09:35 – 10:45 Iaşi

E grozav cum un zbor poate uni atât de rapid 2 orașe aflate la sute de kilometri. La ora 10:09 am decolat de la Timișoara, iar la 11:01 a fost touchdown (roțile aeronavei au atins pista) la Iași.

Echipa ”Unim România” la Iași

echipa-unim-romania

Capitala Moldovei ne-a așteptat cu vreme frumoasa, soare și 22 de grade tocmai bune de relaxare și plimbare. După cazarea la Hotel Unirea, grupul UnimRomânia s-a divizat, iar fiecare a vizitat și s-a plimbat după cum l-au purtat pașii. Unii au ajuns și la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, pierzându-și pașii în ”Sala pașilor pierduți”.

Am vizitat IAȘi de câteva ori și chiar vă recomand 10 motive să o faceți și voi. Palatul Culturii a fost deschis și se poate vizita. Nu costă foarte mult, tariful fiind stabilit în funcție de muzeele pe care doriți să le vizitați + o vizită în turn.

Dar IAȘI nu înseamnă doar plimbări pe la palate, biserici si alte obiective turistice, ci și evenimente interesante și atractive. Astăzi a fost Ziua Universală a Iei, prilej cu care s-au organizat mai multe activități culturale și concerte în zona Palatului Culturii.

10.000 de oameni au fost aşteptaţi la festivalul RomânIA Autentică, care a fost organizat simultan la IAȘI, Târgu Jiu şi Hobiţa. E frumos să vezi că IA românească a ajuns la mare căutare. Tradițiile nu dispar, doar se transformă!

iasi

Seara am petrecut-o în compania unor prieteni din Iași. Am depanat amintiri, am râs, am luat cina și ne-am bucurat de pasiunea comună – AVIAȚIA. ”Avem voie să spunem că am băut și un suc de hamei (în afara programului)? Nu? Ok, atunci nu am băut! :D”

Zilele au trecut foarte repede și deja ne aflăm în ultima zi din cadrul acestui proiect. Până în prezent, în cadrul #UnimRomania, am călătorit aproximativ 1950 de kilometri pe calea aerului.

Peste câteva ore vom zbura pe ruta Iași – București (dar despre acest zbor veți citi în episodul următor), acesta fiind al 5-lea segment planificat în acest proiect. Dar cu siguranță nu va fi ultimul pentru că fiecare dintre noi va continua să călătorească cu avionul în România.

Închei acest articol cu o priveliște superbă de la Restaurantul Panoramic al Hotelului Unirea și cu un cheesecake oreo servit la înălțime.

cheesecake-oreo

priveliste-restaurant-panoramic-hotel-unirea

Mulțumim Blue Air pentru sprijin și pentru că ați reușit să dezvoltați o rețea de zboruri interne foarte atractivă, care vine în sprijinul celor ce doresc să călătorească mai rapid prin România.

Le mulțumim sponsorilor Hotel Unirea (Iași); Agenția Paradis Vacante de Vis (Constanța); firma de transport Direct Aeroport (Constanța) și Hotel Check Inn (Timișoara) pentru că au răspuns pozitiv solicitărilor noastre și vor să facă parte din acest proiect îndrăzneț.

Leave A Reply

Your email address will not be published.