#UnimRomania: Am unit România de la est la vest cu Blue Air (Ep.2)

Ziua a doua din proiectul #UnimRomania ne-a purtat pe calea aerului spre vestul României. În aproximativ 60 de minute, am străbătut distanța de la Constanța la Timișoara.

2 2.810

Continuăm să vă ținem la curent cu cele întâmplate în proiectul #UnimRomania. Ziua a doua a început cu micul dejun pe terasa hotelului Zenith din Mamaia și apoi cu 2-3 ore de relaxare, timp în care v-am povestit despre ziua 1 din UnimRomania cu Blue Air.

unimromania-cu-blue-air-ziua-2-2

Constanța – Timișoara cu Blue Air

În jurul orei 13:00, ne-am îmbarcat la bordul microbuzului Direct Aeroport și am pornit spre International Airport Mihail Kogalniceanu Constanța. În aproximativ 30-35 de minute, am ajuns la aeroportul constănțean pentru al 3-lea zbor programat în #UnimRomania: Constanța – Timișoara.

unimromania-cu-blue-air-ziua-2
unimromania-cu-blue-air-ziua-2-1

Ruta aceasta a fost deschisă la mijlocul acestei luni și va fi operată până în luna septembrie. Este o conexiune sezonieră pentru a facilita turismul pe litoralul românesc, oferind bănățenilor oportunitatea de a ajunge la Constanța în aproximativ 60 de minute.

unimromania-cu-blue-air-ziua-2-3

Cam atât a durat și zborul de astăzi, care a fost operat cu aeronava Boeing 737-500 (YR-AMA). Gradul de încărcare a fost de aproximativ 70%, dar să nu uităm că a fost al 3-lea zbor din acest sezon. Din informațiile noastre, cursele vor fi tot mai pline începând cu iulie.

Mai jos aveți și orarul zborurilor Constanța – Timișoara

0B473 Constanța 15:00-16:15 Timișoara – vineri
0B474 Timișoara 16:45-18:00 Constanța – vineri

0B473 Constanța 13:30-14:15 Timișoara – duminică
0B474 Timișoara 15:15-16:30 Constanța – duminică

Și uite așa, într-un timp foarte scurt am ajuns în capitala Banatului. Ne-am cazat la Hotel Check Inn și apoi am ieșit la pas prin oraș. Am luat cina la Casa Bunicii și ne-am dat întâlnire cu Nenea Iancu la una dintre terasele din centrul istoric.

Bega
cina-timisoara
Fabrica-Timisoreana
Timisoara

Într-un rezumat: mi-am băut cafeaua la Constanța, am luat prânzul la bordul avionului și cina la Timișoara. Distanța de aproximativ 750 de kilometri a fost străbătută cu avionul în mai puțin de o oră, comparativ cu cele 9 ore cât ar dura cu mașina. Voi ce preferați?

În sufletul meu există acel sentiment ”WOW” despre rapiditatea cu care poți să ajungi dintr-un colț în altul din România sau din Lume cu ajutorul avionului. Cine ar fi crezut că în doar 100 de ani, aviația să se dezvolte atât de mult?

Astăzi urmează al 4-lea zbor din UnimRomania, pe ruta Timișoara – Iași, dar despre acesta în episodul următor!

Mulțumim Blue Air pentru sprijin și pentru că ați reușit să dezvoltați o rețea de zboruri interne foarte atractivă, care vine în sprijinul celor ce doresc să călătorească mai rapid prin România.

Le mulțumim sponsorilor Hotel Unirea (Iași); Agenția Paradis Vacante de Vis (Constanța); firma de transport Direct Aeroport (Constanța) și Hotel Check Inn (Timișoara) pentru că au răspuns pozitiv solicitărilor noastre și vor să facă parte din acest proiect îndrăzneț.

Leave A Reply

Your email address will not be published.