#UnimRomania: Am zburat București – Constanța via Cluj si ne-a rămas și timp de plajă (Ep.1)

Proiectul #UnimRomania a prins aripi. În prima zi am făcut 2 zboruri în România și a rămas timp de baie în mare. Am zburat cu Blue Air pe ruta București - Cluj și Cluj - Constanța.

3 2.651

Zilele acestea sunt în proiectul #UnimRomania cu #BlueAir – 5 zboruri în 4 zile. În prima zi am făcut 2 zboruri și am călătorit de la București – Cluj și Cluj – Constanța. Este uimitor cât de ușor se poate ajunge la mare în zbor, fără să ne mai sperie drumurile lungi cu trenul sau cu mașina.București – Constanța via Cluj

unimromania-cu-blue-air-5

În timp ce în alte țări rețeaua de rute interne este foarte bine dezvoltată și a ajuns să exprime o normalitate, la noi abia acum se mișcă lucrurile spre normalitate. Focusul proiectului nostru este de a demonstra cât de repede se poate călători în România de la est la vest și de la sud la nord prin intermediul zborurilor.

Odată cu rutele interne deschise de Blue Air, distanțele dintre principalele orașe ale României nu mai par asa de lungi. Distanța București – Cluj a ajuns să fie străbătută în doar 30-35 de minute, acest lucru fiind posibil pe calea aerului. Voi ce faceți în 30-35 de minute?

Am decolat din București pe la 9:00 și la 9:35 eram deja la Cluj. Până la zborul spre Constanța, am avut timp să ne relaxăm și să vizităm puțin din al doilea oraș după numărul de populație din România. Am avut la dispoziție aproximativ 4 ore, timp în care ne-am plimbat prin centru, am luat masa și ne-am răcorit sub umbrela unei terase.

unimromania-cu-blue-air-2

unimromania-cu-blue-air-3

Și DA, ați citit bine. Există zbor Cluj – Constanța. Începând cu 15 iunie, Blue Air operează zboruri din Constanța spre Cluj, Timișoara, Iași și Oradea. Ceea ce mi se pare normal, cel puțin în sezon estival!

Orarul zborurilor Constanța – Cluj

0B471 Constanța 15:00-16:00 Cluj-Napoca – joi
0B472 Cluj-Napoca 16:30-17:30 Constanța – joi

0B471 Constanța 17:30-18:30 Cluj-Napoca – duminică
0B472 Cluj-Napoca 19:00-20:00 Constanța – duminică

echipaj-blue-air

În prima zi de #UnimRomania am experimentat zborul Cluj – Constanța. Aeronava 737-500 (YR-AMA), care poate transporta până la 120 de pasageri, a fost full. Au fost 119 pasageri, în condițiile în care 3 persoane nu s-au prezentat la îmbarcare. Durata zborului a fost de aproximativ 50 de minute pe o distanță greu de făcut cu mașina sau trenul.

direct-aeroport

Am ajuns pe litoral în jurul orei 18:00, astfel ne-am bucurat și de ceva soare la apus. Colegii au făcut și o baie în mare. Apoi a fost timp pentru cină și relaxare pe plajă. Transferul de aeroport la hotel a fost asigurat de firma de transport Direct Aeroport. Firma asigură transfer zilnic între Aeroportul Mihail Kogălniceanu și Gara centrală din Constanța. Trebuie doar să vă rezervați locul prin site-ul www.direct-aeroport.ro, în funcție de orarul zborurilor.

Cei de cumpără sejururi prin agenția de turism Paradis Vacanțe de Vis, pot beneficia de transfer gratuit de la aeroport la hotel și retur.

plaja-mamaia

Și voi puteți să vă bucurați de aceste zboruri. Vă programați un city break pe litoral, de joi până duminică sau puteți să optați pentru sejururi de 7-9 nopți de cazare și aveți inclus și transferul etc. În plus, nu mai trebuie să aveți grija locului de parcare și nici să vă abțineți de la a consuma alcool. Mergeți la mare să fiți șofer sau să vă distrați și să vă relaxați?

unimromania-cu-blue-air-4

Trebuie să rețineți un singur lucru: zborul cu avionul în România nu mai este un lux, ci o necesitate, iar biletele de avion sunt accesibile. Și, pe lângă acest lucru, orașele principale din România sunt unite mai ușor pe calea aerului. Profitați de aceste oportunități! Zburați!

Astăzi facem al 3-lea zbor din #UnimRomania, pe ruta Constanța – Timișoara. Dar despre această experiență în episodul de mâine.

mic-dejun

Mulțumim Blue Air pentru sprijin și pentru că ați reușit să dezvoltați o rețea de zboruri interne foarte atractivă, care vine în sprijinul celor ce doresc să călătorească mai rapid prin România.

Le mulțumim sponsorilor Hotel Unirea (Iași); Agenția Paradis Vacante de Vis (Constanța); firma de transport Direct Aeroport (Constanța) și Hotel Check Inn (Timișoara) pentru că au răspuns pozitiv solicitărilor noastre și vor să facă parte din acest proiect îndrăzneț.

Leave A Reply

Your email address will not be published.