Ungaria va implementa ”Certificatul digital COVID UE” începând cu 30 iunie

0 271

Multe țări din UE au început să elibereze pașapoarte digitale de călătorie, dar Ungaria a rămas în urmă. Autoritățile de la Budapesta au anunțat că “Certificatul digital COVID UE” va fi gata până pe 15 iunie, dar din cauza întârzierilor care au fost făcute, țara a dezvăluit că documentul nu va fi introdus înainte de 30 iunie.

Pentru a îndeplini toate cerințele stabilite de Uniunea Europeană cu privire la implementarea pașaportului digital COVID la timp, aplicația stabilită de autoritățile maghiare va indica tipul de vaccin care a fost administrat și datele la care au fost administrate dozele. Se anticipează că introducerea pașaportului pe data de 30 iunie nu va fi o problemă pentru autoritățile din Ungaria, deoarece “Certificatul digital COVID UE” va intra în vigoare oficial de la 1 iulie.

Ungaria va implementa ”Certificatul digital COVID UE” începând cu 30 iunie.

Cu toate acestea, aplicația națională de vaccinare a infrastructurii eHealth a primit deja un feedback negativ. Astfel, lansarea sa târzie lasă puțin sau deloc timp pentru ca aplicația să fie testată și îmbunătățită, dacă este necesar. În plus, autoritățile UE au confirmat că persoanele vaccinate cu vaccinuri Sinopharm sau Sputnik V nu se pot bucura de aceleași privilegii ca și cele care au fost vaccinate cu unul dintre vaccinurile aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

Comisia Europeană a permis statelor membre ale UE să elibereze certificate pentru persoanele care au fost vaccinate cu alte vaccinuri decât cele aprobate de EMA. Cu toate acestea, este de latitudinea fiecărui stat membru să decidă dacă vor permite persoanelor vaccinate cu un vaccin neaprobat de către EMA să intre pe teritoriul lor.

Pașaportul digital COVID al UE a fost înființat de Uniunea Europeană pentru a permite deplasarea în siguranță în interiorul Europei.

Potrivit Comisiei UE, următoarele țări sunt conectate cu succes la gateway-ul DCC al UE și emit sau verifică certificate: Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Germania, Grecia, Letonia , Lituania, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Spania și Islanda. Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Germania, Grecia, Croația și Polonia sunt primele care au început să elibereze certificate în cadrul blocului, în timp ce celelalte țări s-au alăturat recent.

Pașaportul digital este un document de o pagină care poate fi emis de călători în format fizic sau digital. Pe baza statutului călătorilor, au fost lansate trei pașapoarte distincte, inclusiv un pașaport de vaccinare, un certificat de testare și un certificat de recuperare. Vaccinurile aprobate de EMA includ Comirnaty (BioNTech, Pfizer), Moderna, Vaxzevria (anterior AstraZeneca, Oxford) și Janssen (Johnson & Johnson).

Leave A Reply

Your email address will not be published.