Norvegia a eliminat carantina pentru Polonia, România și unele zone din Finlanda

0 342

În urma recomandării Institutului Național de Sănătate Publică din Norvegia, începând cu 21 iunie, Polonia, România și unele raioane spitalicești din Finlanda (Ostrobotnia centrală, Savonia de sud, Häme centrală, Kymmenedalen, Pirkanmaa) și sud-vestul Finlandei au fost mutate pe lista galbenă.

Conform regulamentului Institutului Național de Sănătate Publică, cei care intra pe teritoriul norvegian din una din țările aflate pe lista galbenă trebuie să se înregistreze înainte de a ajunge în țară și să fie testați la graniță, dar nu există nicio obligație de carantină.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățeniilor și rezidenților norvegien să evite călătoriile neesențiale. Începând cu 5 iulie, norvegienilor li se va permite să călătorească în spațiul Schengen și Regatul Unit, iar pentru țările din afara spațiului Schengen, interdicția va fi prelungită până pe 10 august.

Norvegia a eliminat carantina pentru Polonia, România și unele zone din Finlanda, din 21 iunie.

De asemenea, începând cu 5 iulie, țările cu mai puțin de 50 de cazuri de infecții cu COVID-19 la 100.000 de persoane în ultimele două săptămâni și unde mai puțin de 4% din toate testele efectuate sunt pozitive, vor fi trecute pe lista verde. Reguli similare se aplică și călătorilor care provin dintr-o țară cu mai puțin de 75 de cazuri la 100.000 de persoane în ultimele 14 zile și unde mai puțin de 1% din total testelor au dat rezultate pozitive.

Oamenii care călătoresc dintr-o țară aflată pe lista verde nu sunt obligați să mai stea în carantină atunci când vin în Norvegia. Mai mult decât atât, persoanele care au rezidența într-o țară aflată pe lista verde și care au locuit acolo în ultimele zece zile înainte de a călători în Norvegia pot intra fără restricții, indiferent de cetățenia lor.

Pe 11 iunie, autoritățile norvegiene au anunțat că cei care sunt complet vaccinați, precum și călătorii care s-au recuperat în ultimele șase luni, nu mai trebuie să se autoizoleze la sosire. Cu toate acestea, toată lumea este încă obligată să testeze la frontieră înainte de a intra în Norvegia.

Țara este pregătită să se conecteze tehnic la gateway-ul EUDCC pentru emiterea “Certificatul digital COVID UE”, termenul limită stabilit de UE va expira la începutul lunii iulie. Până în prezent, majoritatea țărilor din UE s-au conectat la EUDCC, iar țări precum Franța, Olanda, Irlanda, Suedia, România, Slovenia și Norvegia, sunt gata să înceapă emiterea documentului, în timp ce Finlanda și Ungaria sunt încă în faza de testare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.