Marea Britanie va permite peste 60 000 de fani pe Wembley la semifinale și finala EURO 2020

0 136

Organizația Mondială a Sănătății este „îngrijorată” de reducerea restricțiilor anti-covid în țările care găzduiesc jocuri la EURO 2020, în special cu privire la numărul mare de fani permis pe stadioane.

Această îngrijorare a fost exprimată după de Marea Britanie a anunțat că va permite până la 60 000 de fani pe Wembley pentru semifinale și finala EURO 2020. Va fi cea mai mare adunare de oameni la un eveniment sportiv din Marea Britanie, în ultimele 15 luni.

Încă nu este foarte clar câți fani vor fi lăsați să intre pe stadion, dar DCMS a anunțat că prezența pe stadion va fi permisă la 75% din capacitatea acestuia. Conform unor calcule, asta ar însemna 67500 de fani. Wembley este unul dintre cele 11 stadioane de la EURO 2020.

Oficialul OMS, Robb Butler, a declarat pentru Sky News: „OMS este îngrijorat de reducerea restricțiilor în unele țări gazdă”. El a adăugat: “Câteva stadioane care găzduiesc meciuri de la EURO 2020 au fost autorizate să primească mai mulți spectatori. În câteva dintre orașele gazdă, numărul cazurile de COVID-19 sunt deja în creștere”.

Vom vedea dupa 15 iulie dacă această deschidere a porților stadioanelor va influența evoluția pandemiei de COVID-19, în condițiile în care a crescut numărul celor vaccinați, dar și a celor imunizați natural.

Leave A Reply

Your email address will not be published.