Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Ungaria a încheiat un acord cu Republica Moldova pentru eliminarea restricțiilor de călătorie pentru cei vaccinați.

0 227

Călătorii vaccinați din Ungaria și Moldova vor putea călătorii între cele două țări fără a fi nevoie să se supună restricțiilor de intrare, cum ar fi carantina sau testarea PCR, începând cu 31 mai, a confirmat Ministrul maghiar de Externe, Péter Szijjártó.

„Continuăm discuțiile și cu alte țări privind acceptarea reciprocă a certificatelor de imunitate și pentru eliminarea restricțiilor de călătorie”, a declarat ministrul Szijjártó. Cu câteva luni în urmă, urmând exemplul mai multor țări din UE, guvernul Ungariei a decis să lanseze un pașaport COVID-19 pentru toți călătorii imunizați.

Ungaria a încheiat un acord cu Republica Moldova pentru eliminarea restricțiilor de călătorie pentru cei vaccinați, începând cu 31 mai.

La începutul lunii mai, Ungaria a decis să încheie acorduri bilaterale cu diferite țări pentru relansarea călătoriilor internaționale. Astfel, începând cu data de11 mai, Turcia a recunoscut pașaportul maghiar COVID-19, între cele două țări fără a fi nevoie să se supună restricțiilor de intrare, cum ar fi carantina sau testarea PCR.

Pe 13 mai, alte șase țări au convenit să recunoască pașaportul COVID-19 al Ungariei, printre care se numără Slovenia, Croația, Serbia, Muntenegru, Turcia și Bahrain. Câteva zile mai târziu, și România s-a alăturat acestei liste. Documentul va fi emis cetățenilor care au primit ambele doze ale vaccinului, indicând data administrării celei de-a doua doză. Acest document nu va avea o dată de expirare, deoarece nu există suficiente informații despre cât durează imunitatea după vaccinare.

Luna trecută, Ungaria a lansat aplicația EESZT care servește ca certificat digital COVID-19.

Până în prezent, 5.146.949 de persoane au primit cel puțin o doză a vaccinului împotriva coronavirus în Ungaria, iar 3.611.690 au primit ambele doze ale vaccinului. După ce va atinge 5 milioane de persoane vaccinate, Ungaria intenționează să ridice starea de urgență și obligativitatea de a purta masca în aer liber.

Conform statisticilor Worldometers, Ungaria are în prezent 74.569 de cazuri active și 5 decese. 700.236 s-au recuperat în urma infectării, iar numărul total de cazuri este de 804.538.

“Certificatul digital COVID UE” va avea o versiune fizică și una digitală, care va funcționa printr-un cod QR. Pașaportul de sănătate, așa cum a fost denumit, va deține toate informațiile de sănătate ale pasagerilor aerieni, certificate de vaccin împotriva COVID-19, certificate care să ateste că posesorur a depășit boala, precum și rezultatele testelor PCR efectuate de către deținător. Certificatul creat de UE va fi similar cu cel pe care Ungaria îl folosește în momentul de față.

Leave A Reply

Your email address will not be published.