Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

UNCAF solicită stabilirea prețurilor minime pentru zborurile din și spre Franța.

0 3.926

Uniunea Națională a Companiilor Aeriene Franceze (UNCAF) solicită stabilirea unor prețuri minime pentru zborurile interne din Franța și pentru cele spre Europa și lung-curier.

UNCAF denunță „o comunicare agresivă bazată pe prețuri foarte mici ce dau consumatorilor impresia că un zbor nu ar trebui să coste mai mult decât un meniu în restaurantele de tip fast-food. Aceste zboruri înseamnă o pieredere de miliarde de euro ce nu mai poate fi compensată prin impozitarea francezilor.”

UNCAF indică astfel că „ofertele la 1 euro sau chiar la 29.90 euro nici măcar nu acoperă taxele” și declară că vrea să pună capăt acestor practici. Pentru a face acest lucru, organizația solicită guvernului să impună tarife minime transportatorilor aerieni:

  • 350 de euro (cu taxele incluse) pentru cursele interne dus-întors
  • 450 de euro (cu taxele incluse) pentru cursele dus-întors din sau spre destinațiile din Europa
  • 550 de euro (cu taxele incluse) pentru zborurile dus-întors din sau spre toate celelalte destinații din lume.

Pentru a justifica această poziție recurentă, sindicatul denunță „apetitul acerb al companiilor aeriene low cost pentru piața din Franța care, potrivit acestuia, a dus la „o explozie a traficului aerian național și intra-european, pe fondul distorsiunii concurenței prin poziționarea sediilor centrale ale companiilor aeriene în țări cu impozite „adaptate” și incitarea la încălcarea dreptului social francez.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.