Un tribunal ceh a decis în favoarea companiei KIWI.com împotriva RYANAIR

0 1.358

Un tribunal ceh a decis în favoarea companiei de origine cehă Kiwi.com împotriva Ryanair într-o dispută privind practicile Kiwi de manipulare a datelor pasagerilor. Ryanair amenințase că va respinge permisele de îmbarcare emise de Kiwi.com, însă acest lucru nu era justificat, potrivit judecătoarei Curții Constituționale, Kateřina Šimáčková.


Ryanair a trimis Kiwi.com în instanță pentru gestionarea datelor personale ale pasagerilor, despre care Ryanair a susținut că i-a împiedicat să contacteze pasagerii în cazul schimbărilor de zbor. Transportatorul irlandez a dorit ca Kiwi.com să fie obligat să împărtășească mai multe date despre pasageri.

Totuși, Curtea Constituțională a anulat acum o hotărâre anterioară a Curții Regionale din Brno (și apoi a confirmat apelul de la Înalta Curte din Olomouc), care a ordonat Kiwi.com să ajusteze informațiile în conformitate cu termenii și condițiile Ryanair și să împartă adresele de e-mail și de reședință, precum și detaliile de plată ale clienților.

Curtea Constituțională a decis că hotărârea anterioară a fost contrară libertății de a desfășura activități comerciale.

Ryanair dorește ca pasagerii să rezerve bilete doar pe site-ul Ryanair și nu prin terțe părți, afirmând că acesta este singurul mod în care consumatorilor li se garantează cele mai mici tarife.

Cu toate acestea, Kiwi.com consideră că ar trebui să li se permită să vândă bilete Ryanair, atât individual, cât și într-o călătorie compusă. De asemenea, folosește propria hârtie pentru a imprima biletele de îmbarcare. Ryanair a anunțat recent că își va accepta doar propriile bilete de îmbarcare, etichetând biletele de îmbarcare ale Kiwi drept „false”, însă Kiwi.com a raportat că nu are cunoștință de faptul că biletele sale de îmbarcare au fost refuzate de Ryanair.

Leave A Reply

Your email address will not be published.