COVID-19 Daily – 31 august 2021: o nouă tulpină COVID-19 a fost depistată în Africa de Sud; UE elimina SUA de pe lista țărilor sigure!

0 235

Finalul lunii august a adus noi informații despre evoluția pandemiei de COVID-19. În ultimele zile, tot mai multe țări au anunțat noi măsuri restrictive și condiții de călătorie în vreme de pandemie. Din nefericire, pandemia de COVID-19 se urcă pe valul patru și sunt așteptate tot mai multe cazuri de la o zi la alta. Hai să vedem noutățile COVID-19 din 31 august 2021!

  • O nouă variantă de COVID-19 a fost identificată în Africa de Sud. Tulpina C.1.2 a fost detectată în majoritatea regiunilor țării, iar transmiterea acesteia este relativ scăzută, dar oamenii de știință sunt îngrijorați pentru că prezintă mutații similare variantei Delta. Studiile continuă pentru a vedea dacă este mai contagios sau dacă trece de imunitatea oferită de vaccinuri sau infecția anterioară.
  • Un studiu publicat în revista The Lancet Public Health a constatat că s-a înregistrat o scădere imensă a numărului de transplanturi de organe între 2019 și 2020, 487 de pacienți murind în așteptarea unui transplant, comparativ cu 372 în anul anterior. Acest lucru este pus pe seama pandemiei de COVID-19.

Franța va furniza Africii peste 10 milioane de doze de vaccinuri AstraZeneca și Pfizer în următoarele trei luni!

  • Pentru a doua zi consecutivă, Noua Zeelandă raportează un număr scăzut de noi cazuri de COVID-19, fiind înregistrate doar 49 de persoane infectate cu noul coronavirus.
  • Cehia a aprobat administrarea unei noi doze de vaccin impotriva COVID-19, începând cu 20 septembrie. A treia doză se poate administra oricui dorește și are schema de vaccinare completă. Recomandarea este pentru persoanele trecute de 60 de ani. Vaccinurile Pfizer și Moderna vor fi utilizate ca vaccinuri de rapel și vor fi oferite celor ce au schema completă de vaccinare cu cel puțin opt luni în urmă.
Leave A Reply

Your email address will not be published.