blankblank

Sicilia a devenit „galbenă” după ce numărul de cazuri a crescut în ultima lună

0 1.124

Noi restricții au intrat în vigoare în Sicilia. Insula a intrat în zona „galbenă” din cauza creșterii numărului de noi cazuri de infecție. De la jumătatea lunii august, în Sicilia au fost înregistrate peste 1.000 de cazuri noi în fiecare zi, depășind pragul pentru numărul de spitalizări și numărul de paturi din unitățile de terapie intensivă.

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a declarat că schimbarea statutului Siciliei de la alb la galben este „o dovadă că virusul nu a fost încă învins și că prioritatea este continuarea investițiilor în campania de vaccinare și acțiunea înțeleaptă și responsabilă a cetățenilor și turiștilor deopotrivă”.

Noile restricții se datorează reducerii numărului de italieni care pleacă în vacanță de vară și pentru care Sicilia este o destinație populară de vacanță. Sicilienilor li se cere acum să poarte măști în aer liber, iar numărul de locuri din restaurant este limitat la patru persoane la o singură masă, chiar și în aer liber. Nu există restricții privind mișcarea și ora de seară.

Din 6 august, Italia a introdus obligativitatea prezentării certificatului verde digital COVID-19 la intrarea în cafenele, baruri, spații publice închise, zone aglomerate! Sarcina de a verifica aceste certificate a fost atribuită administratorilor serviciilor și activităților pentru care a fost introdusă obligația permisului verde. Certificatul verde digital se poate verifica prin intermediul unei aplicații pusă GRATUIT la dispoziția comercianților și organizatorilor de evenimente.

Leave A Reply

Your email address will not be published.