Spania susține ”pașaportul de vaccinare” pentru revitalizarea turismului.

0 830

Conform publicației spaniole El Pais, guvernul spaniol speră că 2021 va fi anul în care economia se va redresa. Administrația este foarte conștientă că unul dintre pilonii principali ai economiei, turismul, se va lupta pentru a reveni la un fel de normalitate în acest an, având în vedere pandemia de coronavirus.

Pentru a rezolva această problemă, guvernul de coaliție – format din Partidul Socialist (PSOE) și partenerul junior Unidas Podemos – caută formule pentru a accelera revenirea turismului la nivelul anilor trecuți. Unul dintre factorii cheie luați în considerare este crearea unui pașaport de vaccinare la nivel european, care ar putea ajuta la readucerea turiștilor străini.

Ministrul Industriei, Comerțului și Turismului, Reyes Maroto, nu a confirmat încă, dar și vacanța de Paște va fi distrusă din cauza pandemiei – în ceea ce privește turismul. Aceasta a declarat, în repetate rânduri, că totul va depinde de situația epidemiologică.

Vor mai urma câteva luni foarte dificile din cauza pandemiei de COVID-19.

În contextul european actual, Reyes este unul dintre liderii care se angajează în ideea unui pașaport de vaccin pentru a se asigura că turiștii pot călători în siguranță.

“Lucrăm astfel încât să putem conta pe pașaportul de vaccinare comun în sfera de aplicare a Comisiei Europene”, a declarat în cursul unei vizite în orașul Valladolid. “Lucrăm, de asemenea, cu OECD [Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică] la inițiative care să garanteze călătorii în siguranță”.

„Spania promovează un certificat de vaccinare și lucrează în acest sens contribuind la recuperarea mobilității”, au explicat purtătorii de cuvânt oficiali ai ministerului. Între timp, sectorul a recunoscut că urmează câteva luni foarte grele.

Documentul Ministerului Economiei oferă un rezumat al modului în care pandemia a afectat sectorul și arată că acesta a fost cel mai grav afectat de pandemie și că acest lucru nu se va schimba în curând. „Hosteleria este cel mai afectat sector, închizând anul cu un nivel de activitate care era de 41% din cel de la sfârșitul anului 2019”, se arată în document. „Urmează sectoarele conexe, cum ar fi activitățile recreative și de transport, cu niveluri de activitate care reprezintă 70% și 80% din situația pre-covid.”

Regiunile cele mai afectate de pandemie sunt cele care se bazează cel mai mult pe turism.

Regiunile cele mai afectate de pandemie din punct de vedere economic sunt cele care se bazează cel mai mult pe turism, în special Insulele Baleare și Canare ale Spaniei, precum și provinciile Madrid și Barcelona.

O îmbunătățire viitoare a situației economice este supusă multor necunoscute, inclusiv a procesului de vaccinare, care se desfășoară și în Spania. Potrivit raportului, imunizarea în masă a populației va aduce beneficii notabile, chiar înainte de a se ajunge la imunitatea efectivului, din două motive principale: va reduce numărul de decese și numărul de internări în unitățile de terapie intensivă ale spitalelor (UCI).

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.