Turul Franței 2022 va debuta în Copenhaga, pe 1 iulie 2022!

0 105

Turul Franței, populara cursă de biciclete, își va începe primele trei etape ale competiției în capitala daneză, Copenhaga, pe 1 iulie 2022.Potrivit Visit Denmark, Turul Franței 2022 va începe cu o încercare de 13 kilometri, considerată o rută scurtă, dar rapidă, care va fi situată la început doar în Copenhaga.

„Cea mai mare cursă de ciclism din lume începe în cel mai bun oraș de ciclism din lume. Copenhaghenii iubesc ciclismul, iar danezii iubesc Turul Franței. Va fi o primire călduroasă pe un traseu plin de repere care celebrează ciclismul de zi cu zi, arhitectura, istoria și cultura”, a declarat Alex Pedersen, purtătorul de cuvânt al Grand Départ Copenhagen Denmark.

Mai mult, a doua etapă a turului va avea loc pe 2 iulie de la Roskilde la Nyborg, pe o distanță de 202 kilometri. În timp ce prima etapă include un tur în Copenhaga și se caracterizează printr-un traseu scurt, dar rapid, a doua este mai dură, deoarece începe cu urcușuri.

Mai precis, a doua zi va începe cu un traseu de 62, 72 și 84 de kilometri. Unul este în zonă de munte, urmat de un traseu de sprint de 124 de kilometri, unde cicliștii urmează să traverseze al treilea cel mai lung pod suspendat din lume. Primii trei kilometri cresc treptat până când cicliștii ajung la 65 de metri deasupra nivelului mării.

În a doua etapă, sunt trei urcări diferite pe traseu, fiecare oferind 1 punct în clasament. Prima se află după 27 de kilometri pe Koldingvej (1,4 km, 4,4%) timp în care mulți cicliști pot părăsi cursa.

Turul Franței, desfășurat în principal în Franța, este o cursă anuală de ciclism care, în 2019, a generat profituri între 60 și 150 de milioane de dolari. În plus, datele de la Statista arată că 40% din venituri au fost generate de reclame și sponsorizări, în timp ce 5% s-au dus la taxele locale. Cu toate acestea, drepturile TV au reprezentat cele mai multe venituri, reprezentând 55% din total.

Leave A Reply

Your email address will not be published.