Masca nu va mai fi obligatorie pe zborurile RYANAIR, cu excepția tărilor unde masca este obligatorie în transportul public!

0 316

EASA / ECDC au actualizat ghidul de călătorie cu avionul, iar măștile nu vor mai fi obligatorii în avioane și aeroporturi, din 16 mai 2022. Excepție fac zborurile în care guvernele UE solicită încă purtarea măștii obligatorii în transportul public.În prezent, sunt 15 țări în care masca este obligatorie în transportul public: Austria, Letonia, Cipru, Lituania, Luxemburg, Cehia, Estonia, Malta, Franța, Țările de Jos, Germania, Portugalia, Grecia, Spania și Italia.

Multe dintre țările menționate mai sus au în plan să elimine, în viitorul apropiat, obligativitatea purtării măștii în mijloacele de transport. Până atunci, masca nu va mai fi obligatorie pe zborurile RYANAIR, cu excepția tărilor unde masca este obligatorie în transportul public!

CEO-ul Ryanair, Eddie Wilson, a spus: „Salutăm această relaxare a regulilor din partea EASA și a ECDC în vigoare de luni, 16 mai. De la această data, măștile vor fi opționale pentru toate zborurile Ryanair, cu excepția zborurilor către/dinspre cele 15 state UE în care măștile rămân obligatorii în transportul public. Ne așteptăm ca aceste state să își relaxeze regulile privind măștile în zilele următoare, în conformitate cu această nouă regulă adoptată de EASA și ECDC.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.