Turkish Airlines contribuie la lansarea companiei Air Albania

Albania, o țară mică și cu aproximativ 2.8 milioane de locuitori, nu are o companie aeriană locală. Albania Airlines, compania de stat, a falimentat în 2011. Iar Belle Air, transportator privat low-cost, a falimentat în 2013. Informațiile din piață anunță lansarea Air Albania.

0 1.249

Albania, o țară mică și cu aproximativ 2.8 milioane de locuitori, a rămas fără transportator aerian local. Potențial există în regiune. Principalul aeroport al țării – Aeroportul Internațional „Maica Tereza” din Tirana – a înregistrat în 2017 un trafic de 2.6 milioane pasageri. Multe companii operază zboruri sezoniere, legând capitala Albaniei de principalele orașe din Europa.Din 2017, există un proiect aflat în discuții între Turkish Airlines și guvernul albanez, care se va concretiza prin înființarea companiei Air Albania. Teoretic, noul transportator aerian ar trebui să-și înceapă activitatea pe 31 august 2018.

Lansarea companiei Air Albania

Air Albania va fi deținută în proporție de 51% de Albcontrol și MDN Investment, în timp ce Turkish Airlines va deține restul de 49%. Pentru început, Air Albania va avea 2 aeronave de tipul Airbus A319, care vor fi închiriate de la transportatorul turc. Turkish Airlines va oferi și sprijin tehnic și administrativ.

Prima rută va fi Tirana – Istanbul, firește. Ulterior, fiind în plan ca rețeaua operațională să fie extinsă spre Prishtina, Skopje, Zagreb, Podgorica, Sarajevo și alte destinații importante din Europa cum ar fi: Londra, Bruxelles, Atena, Milano, Munchen și Barcelona.

Totodată, albanezii speră la o rută transatlantică directă Tirana – New York, care teoretic ar trebui să debuteze până la finalul acestui an.

Va fi sau nu un succes?

P.S. Da, știm de Albawings cu majoritatea zborurilor spre Italia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.