Toronto, prima destinatie spre care va zbura Boeing 787-9 Lufthansa

0 586

Compania aeriană Lufthansa a anunțat destinația pe care va opera în premieră aeronava Boeing 787 Dreamliner. Prin urmare, Aeroportul Internațional Lester B. Pearson din Toronto, Canada, va fi prima destinație din afara Germaniei care va întâmpina noul membru din flota companiei germane.


Istoria Boeing 787 la Lufthansa a început în martie 2019, când consiliul de supraveghere al Grupului Lufthansa a aprobat achiziționarea a 20 de avioane noi din modelul 787-9, împreună cu alte 20 de avioane Airbus A350-900, cu livrări preconizate între sfârșititul anului 2022 și 2027. Scopul este înlocuirea avioanelor care operează zboruri pe distanțe lungi, deoarece această nouă generație de aeronave cu două motoare este extrem de economică.

Cele 20 de aeronave Dreamliner comandate, pe lângă alte 20 de opțiuni de cumpărare, sunt destinate diferitelor companii din Grupul Lufthansa. Cu toate acestea, cel puțin unele unități au fost deja confirmate de Grup ca făcând parte – în mod specific – din flota Lufthansa.

Aeroportul Internațional Lester B. Pearson din Toronto va fi prima destinație din afara Germaniei care va întâmpina aeronava Boeing 787-9 Dreamliner a Lufthansa.

În luna mai a acestui an, profitând de prețuri reduse pe piață pentru cumpărarea și vânzarea de aeronave comerciale, compania germană a informat că a achiziționat încă cinci avioane Boeing 787-9 Dreamliner care nu au fost niciodată utilizate, deși deja a fost produse de ceva timp și – din cauza crizei aeriene – nu au fost utilizate. De asemenea, grupul a comandat și cinci aeronave Airbus A350-900.

În cele din urmă, tot în ultima lună, Grupul Lufthansa, prin centrul său de formare Lufthansa Aviation Training (LAT), a anunțat că a devenit clientul de lansare al celei mai noi generații de Boeing de dispozitiv de formare în zbor (FTD – Flight Training Device) 787 de la L3Harris Technologies. Împreună cu o comandă suplimentară pentru un Boeing 787 Full Flight Simulator (FFS), va oferi cea mai bună soluție din clasă la facilitatea instruirii piloților din Frankfurt.

Leave A Reply

Your email address will not be published.