Lufthansa achiziționează 5 avioane Airbus A350 și 5 avioane Boeing 787-9

0 1.163

Lufthansa Group accelerează modernizarea flotei sale prin achiziția a 5 avioane Airbus A350 și 5 avioane Boeing 787-9. Avioanele noi, eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, înlocuiesc modelele mai vechi utilizate pe rutele pe distanțe scurte, medii și lungi. Drept urmare, Comitetul Executiv al Deutsche Lufthansa AG a decis achiziția a zece avioane ce vor fi utilizate pentru cursele lung-curier și vor fi operate de Lufthansa.Ca parte a programului de reînnoire a flotei, un total de 175 de aeronave noi vor fi livrate companiilor aeriene Lufthansa Group în acest deceniu.

Primul Boeing 787-9 este programat să zboare pentru Lufthansa din iarna viitoare, urmând ca alte avioane să urmeze în prima jumătate a anului 2022. Decizia aduce numărul total de comenzi ferme pentru Boeing 787-9 și Boeing 777-9 la 45 de aeronave.

Datorită impactului dramatic al pandemiei de coronavirus asupra aviației globale, aeronavele comandate de unele companii aeriene nu au putut fi livrate în ultimele douăsprezece luni. Lufthansa a purtat discuții cu Boeing și a găsit o modalitate de a cumpăra cinci aeronave Boeing 787-9 care erau deja fabricate. În același timp, Grupul a ajuns la un acord cu Boeing privind un plan de livrare restructurat.

Lufthansa achiziționează 5 avioane Airbus A350 și 5 avioane Boeing 787-9.

Cele cinci aeronave Airbus A350-900 nou comandate vor fi livrate în 2027 și 2028. Aceasta aduce numărul total de comenzi ferme pentru A350-900 la 45 de aeronave. De asemenea, Grupul Lufthansa a convenit cu Airbus o restructurare a livrărilor planificate.

În plus față de reînnoirea flotei sale, Lufthansa se concentrează și pe cea mai recentă tehnologie, eficiență maximă și cel mai înalt nivel de confort al clienților pe rutele pe distanțe scurte. Numai în anul curent, Lufthansa va recepționa în fiecare lună, în medie, o nouă aeronavă din familia Airbus A320, eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil, pentru rutele pe distanțe scurte și medii. Livrarea altor 107 aeronave din familia A320 este planificată până în 2027.

Cu Airbus A350-900, Boeing 777-9 și Boeing 787-9, Grupul Lufthansa va opera cea mai eficientă flotă din punct de vedere al consumului pentru zborurile pe distanțe lungi (consumul de kerosen/pasager la 100 de kilometri parcurși). În medie, noua aeronavă va consuma doar 2.5 litri de kerosen pe pasager la 100 de kilometri parcurși, cu aproximativ 30% mai puțin.

Investițiile sunt în conformitate cu politica Grupului de a limita cheltuielile anuale de capital.

Investiția în avioane noi este în conformitate cu acordul-cadru dintre Fondul de Stabilizare Economică al Republicii Federale Germania (FSM) și Deutsche Lufthansa AG. Investițiile sunt, de asemenea, în conformitate cu politica Grupului de a limita cheltuielile anuale de capital și de a se concentra, strict, pe creșterea valorii companiei.

Planurile actuale necesită o reducere inițială a flotei, dar și o modernizează pe scară largă a acesteia, în viitor. Boeing 787-9 și Airbus A350-900 vor înlocui avioanele cu patru motoare A340 pe distanțe lungi, ca parte a acestui proces.

Leave A Reply

Your email address will not be published.