Marea Britanie renunță la sistemul semafor, de la 1 octombrie

0 820

Regulile criticate de guvernul de la Londra privind sistemul semafor utilizat care guvernează călătoriile internaționale ar putea fi anulate în luna octombrie. Marea Britanie dorește să implementeze un nou sistem bazat pe statutul de vaccinare al călătorilor, mai degrabă decât pe ratingul Covid al țării pe care o vizitează.

Cei care sunt vaccinați complet cu un vaccin care face parte din programul UK de vaccinare, nu vor mai trebui să stea în carantină la întoarcerea în Marea Britanie, chiar dacă se întorc dintr-o țară care se află pe lista galbenă. Astfel, atât cei care călătoresc într-o țară care se află pe lista verde sau pe cea galbenă trebuie doar să efectueze un test înainte de plecarea din orașul unde au petrecut vacanța și un al doilea test la două zile după întoarcerea pe teritoriul britanic.

Lista galbenă și lista verde vor dispărea și va rămâne doar lista roșie, unde vor fi trecute țările care încă vor necesita restricții.

Noul sistem trebuie să fie aprobat până la 1 octombrie pentru a coincide cu finalizarea vaccinării, pentru toți adulții eligibili cu vârsta de peste 18 ani. O simplificare a restricțiilori ar aduce Marea Britanie mai mult în concordanță cu celelalte națiuni din Europa și din lume.

Totuși, este puțin probabil ca guvernul să renunțe la testele costisitoare de tip PCR pentru toate sosirile, deși există o presiune crescândă de la companiile aeriele și din industria hotelieră pentru a le înlocui cu teste rapide de antigen care sunt mult mai ieftine.

Directorul executiv al British Airways a reiterat ieri argumentele industriei conform cărora sistemul semafor al Regatului Unit pentru călătorii internaționale „nu este adecvat scopului și trebuie simplificat”. Sean Doyle a spus că regulile referitoare la testarea călătorilor și la carantină pentru călătorii care sosesc trebuie să fie mai relaxate pentru pasageri. „Am utilizat sistemul semafor peste vară. S-au înregistrat unele progrese, dar cred că nu este adecvat scopului. Trebuie simplificat și adaptat în același mod pe care îl vedem în Europa și în SUA. Am încuraja guvernul să profite de oportunitate.”

Noul sistem propus va avea un impact doar asupra călătorilor nevaccinați.

Paul Charles, Directorul Executiv al Agenției de Presă pentru Călătorii, PC Agency, a scris pe Twitter: „Se așteaptă ca sistemul semafor să fie anulat până la 1 octombrie – în cele din urmă. Companiile aeriene și mulți dintre cei din sector sunt conștienți de planurile de a crea un sistem mai simplu, în care țările fie să fie roșii, fie nu”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.