blank

Croația și Austria sunt primele țări care au stabilit o perioadă de valabilitate pentru certificatul de vaccinare

0 951

În timp ce varianta delta a COVID-19 s-a dovedit a fi extrem de transmisibilă și continuă să afecteze profund țările din întreaga lume, guvernele încearcă să găsească măsuri eficiente care să ajute la stoparea răspândirii virusului.

Printre măsurile luate de țările din UE pentru a permite călătoriile pe perioada pandemiei, menținând – în același timp – situația pandemică sub control, a fost introducerea Certificatului Digital COVID UE.

Chiar dacă un astfel de document a fost lansat pentru a facilita procesul de călătorie între țări, decizia unor țări europene de a impune date de expirare a cestui certificat de călătorie a făcut acest proces și mai complicat și chiar provoacă confuzie pentru călători.

Croația este prima țară care a stabilit o perioadă de valabilitate maximă a certificatelor COVID-19.

Guvernul de la Zagreb a subliniat că tuturor pasagerilor li se va interzice intrarea în Croația dacă nu vor prezenta un rezultat negativ al unui test PCR sau cul antigen, dacă au trecut mai mult de 210 zile de când călătorii au primit cea de-a doua doză a vaccinului, orice vaccin COVID-19 aprobat de OMS.

Austria a devenit a doua țară care a urmat o astfel de cale și a stabilit o dată de expirare pentru Certificatului Digital COVID UE. Autoritățile din Austria au anunțat că au stabilit o perioadă de valabilitate maximă de 270 de zile pentru certificatul de vaccinare. Prin urmare, toți călătorii care intenționează să intre în Austria trebuie să fie conștienți de noile schimbări.

O astfel de decizie a venit după ce cazurile de infecție COVID-19 din Austria au crescut în luna august, în timp ce autoritățile austriece au subliniat că această creșterea a fost cauzată de vizitatori internaționali și cetățeni care se întorc în Austria din țări puternic afectate de virus.

Cu toate acestea, nu se știe încă dacă alte țări vor urma exemplul Croației și Austriei și vor face astfel de schimbări pentru călătorii internaționali.

Chiar dacă ambele țări își propun să își restrângă restricțiile pentru sosirile din teritoriile care au raportat recent rate ridicate de infecție cu COVID-19, ambele state continuă să permită intrarea călătorilor din SUA, în ciuda recomandărilor Consiliului UE de a impune reguli de intrare mai stricte pentru sosirile din SUA, deoarece acesta din urmă a fost eliminat de pe lista UE a țărilor considerate epidemiologic sigure în ceea ce privește coronavirusul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.