blank

Top 5 destinatii exotice mai puţin cunoscute de turişti

0 1.145

Pornind de la ideea că vă doriţi o vacanţă liniştită şi departe de aglomeraţie, astăzi povestim despre 5 destinatii exotice de lux mai puţin cunoscute. Pentru o vacanţă plăcută trebuie să vă simţiţi în largul vostru, să aveţi parte de relaxare. Sursa acestui top este www.departures.com, dar mi-am permis să intervin cu mici modificări şi completări.

Insula Ischia – Italia

1.Insula Ischia – Italia. Cu o suprafaţă de 46,3Km pătraţi, este cea mai mare insula dintre cele trei localizate în Golful Napoli – Capri, la 30 km distanţă de Napoli. Fiind de origine vulcanică, are un relief în mare parte muntos.

Cel mai mare oras de pe insula poartă acelaşi nume – Ischia, iar acesta are două centre: Ischia Porto – centrul comercial şi Ischia Ponte – zona ce include şi inconjoară podul ce leagă Castelul Aragonez de insulă. Alte oraşe pe insula Ischia sunt Lacco Ameno, Casamicciola, Forio, Barano d’Ischia, Sant`Angelo şi Serrara-Fontana.

Insula Ischia

Deşi Insula Capri este cea mai faimoasa dintre cele trei din golf, Ischia este considerată a fi mai frumoasă, mai ales că locul beneficiaza de resurse naturale bogate – izvoare termale, noroaie vulcanice şi ape minerale valoroase.
Cel mai popular loc de pe insulă este parcul termal Negombo din oraşul Lacco Ameno.

Mai puteţi vizita: Castelul Aragonese, Grădinile La Mortella, Gradinile Villa Ravino, Vila La Colombaia, Muzeul Angelo Rizzoli, Muzeul de Arheologie Pitthekoussai şi lista poate continua.

Insula Mafia – Tanzania

2. Insula Mafia – Tanzania. Un loc ideal pentru plimbari lungi pe plajele cu nisip alb, relaxare, scufundări şi pescuit în Oceanul Indian. Locul nu prea este traficat. Insula Mafia este vizitată în medie de aproximativ 1.000 de turişti anual. Insula este accesibilă cu avionul din Zanzibar sau Dar Es Salaam. Aeroportul local se numeşte Mafia Island Airport.

În timp ce Zanzibar a devenit o locaţie populară în rândul turiştilor din întreaga lume, insula Mafia, situată la 160 km spre sud, este încă un paradis ascuns.

Pe insula Mafia există şase aşezări: cinci dintre acestea se afla în golful Chole – Chole Mjini, Kinasi Lodge, Mafia, Pole Pole şi Shamba Kilole, iar ultima se află în partea de vest a insulei – Ras Mbisi Lodge. Populaţia insulei este de aproximativ 40 000 locuitori.

Insula Réunion – Franta

3. Insula Réunion – Franta. Reunion este o insulă vulcanică franceză (parte integrata a Republicii Franceze) din Oceanul Indian, la circa 804 km de Madagascar şi 9.200 de km față de Paris. Insula are o formă alungită, cu o lungime de 63 de km și o lățime maximă de 45 de km şi o suprafață totală de 2.512 de km pătraţi.

blank
Insula Réunion – Franta

În acest loc superb se poate ajunge cu avionul. Aeroportul se numeşte Roland Garros şi pe el operează mai multe companii aeriene printre care Air France şi Air Austral, cea din urmă având hubul principal.

Cultura locala are un amestec de influente europene, asiatice şi africane, ce dau naştere unei atmosfere unice. Poetul Charles Baudelaire a vizitat în mod repetat această insulă, pe care o considera o muza.

Reunion îţi ofera o varietate de peisaje: munţi care se inalţă peste canioane, cascade, plaje cu nisip fin – auriu ori negru vulcanic, coaste abrupte izbite de valurile oceanului.

Koh Surin Nuea – Thailanda

4. Koh Surin Nuea – Thailanda. Aceasta insula este una dintre cele cinci care formeaza Parcul Naţional Mu Koh Surin din Thailanda. Spre deosebire de celelalte destinatii prezentate mai sus, aici ai şansa să fii singurul vizitator. De ce? Singura cale de acces este cu barca de pe insulele vecine. Accesul se face din noiembrie până în mai, în restul anului parcul fiind închis.

Cel mai apropiat aeroport este Phuket International Airport aflat în provincia Phuket din Thailanda

Insula beneficiază de o vegetaţie luxuriantă şi de plaje cu nisip alb, fiind totodata un loc potrivit pentru snorkeling, scufundări şi înot (se spune că ar fi una dintre cele mai bune locaţii pentru scufundări din Thailanda). Ideal ar fi sa te cazezi, de exemplu pe insula Phuket sau Khuarburi, şi să faci o excursie de o zi sau două aici.

În Koh Surin Nua te poţi caza în Parcul Naţional Mu Koh Surin, fie în căbănuţe rustice, fie în camping.

Pátmos – Grecia

5. Pátmos – Grecia. Este o insuliță din Marea Egee. Este cea mai nordică insulă din Arhipelagul Dodecanez. Are o populație de 2.984 de persoane și o suprafață de 34,05 km². Cel mai înalt loc este Profitis Ilias, 269 metri deasupra mării. Municipalitatea din Patmos este o periferie a orașului grec Kalymnos.

Pátmos

Cum ajungi aici? Poţi lua feribotul de pe Insulele Samos, Kos sau Leros. Ca şi Skiatos, Patmos are plaje deosebit de frumoase şi o atmosferă magică.

Leave A Reply

Your email address will not be published.