TOP 10 filme cu si despre calatorii. Descoperă destinațiile! (video)

1 1.199

Anul 2020 a fost un an aparte, din toate punctele de vedere. Mai este doar o zi până ce vom intra în noul an, iar seara dintre ani o vom petrece acasă sau într-un grup foarte restrâns.

Dacă nu am putut să călătorim anul acesta așa cum ne-am fi dorit, eu vă propun un TOP 10 filme cu și despre călătorii. Chiar dacă nu am putut vizita locuri noi, asta nu ne oprește să visăm cu ochii deschisi sau, de ce nu, să ne planificam viitoarele călătorii chiar în destinațiile din filme.

10 filme cu și despre călătorii

10. EuroTrip

Filmul este un fel de „American Pie”, dar care se petrece în Europa. Este un film cât se poate de potrivit pentru o seară de sâmbătă.

Filmul prezintă călătoria a 4 adolescenți americani care au plecat cu rucsacul în spate prin Europa pentru perioada verii, căutând o fată. Cei 4 aventurieri ajung în Londra, Paris, Amsterdam, Bratislava, Berlin și Roma și au parte de nenumărate întâmplări amuzante.

9. Paris, te iubesc! (Paris, je t´aime)

Toți visăm să călătorim la Paris, doamnele în special :). Este unul dintre puținele orase din lume în care nu te poți plictisi niciodată. Nu contează cat de mult explorați, mereu va fi ceva nou de descoperit sau un loc în care veți simți o atmosferă unică. Pentru mine, acel loc este Versailles.

Paris, je t’aime întrunește 18 povești de dragoste, fiecare filmată într-un alt cartier din Paris, reprezentând o monogramă a orașului si a locuitorilor. Filmul a avut 20 de regizori care au contribuit la realizarea acestuia, au creat personaje emblematice, cu povești de viață romantate sau dramatice, pe care le-am putea regăsi în fiecare zi.

8. Cameră cu priveliște (A room with a view)

A room with a view este o ecranizare a romanului omonim scris de E. M. Forster, cu Helena Bonham Carter și Julian Sands în rolurile principale. Lucy Honeychurch (Bonham Carter) este o tânără din Surrey care ajunge în vacanță în Italia, alături de conservatoarea Charlotte (Maggie Smith) verișoara sa mai mare și totodată însoțitoarea ei.

În Florența, Lucy îl cunoaște pe charismaticul George Emerson (Sands), de care se simte atrasă instantaneu.

7. Înainte de apus (Before sunset)

Jesse este un scriitor din Statele Unite, iar Celine este o franțuzoaică angajată a unei companii de protecție a mediului. Cei 2 s-au întâlnit în urmă cu 9 ani în trenul Budapesta – Viena și au trăit o mică poveste de dragoste.

În prezent, cei doi se reîntâlnesc la Paris, când Jesse își lansează noua sa carte. Cum au la dispoziție doar câteva ore până avionul lui decolează, cei 2 profită de puținul timp pe care îl au și se plimbă prin oraș, își deapănă amintiri și încearcă să vadă dacă dragostea lor mai există, deși Jesse este însurat și are un fiu…

6. Un an bun (A good year)

Max Skinner este un englez care și-a dedicat viața bursei la care lucrează și care ii aduce un venit fabulos. Când moștenește o vie în Provence de la un unchi al său, el pleacă în Franța pentru a vinde proprietatea respectivă.

Acolo o întâlnește pe Christie Roberts, care pretinde că este fiica ilegitimă a unchiului Harry și care, conform legii franceze, este moștenitoarea legală a domeniului.

Suspectând ceva necurat, Max începe să își chestioneze „verișoara” „Anchetă” îi va îndruma spre niște descoperiri spectaculoase care le va schimba viața.

5. Sub soarele Toscanei (Under the Tuscan sun)

Ai călătorit vreodată într-un loc care să îți placă atât de mult încât să te facă să îți dorești să trăiești acolo pentru totdeauna?

Frances Mayes (Diane Lane), achiziționează, în mod impulsiv, o vilă abandonată în timp ce se afla într-o vacanță de 10 zile în Toscana. Este decisă să nu se întoarcă în America, așa că pornește pe un nou drum în inima Italiei. Este un film plin de umor, romantism și peisaje superbe, care îți va aprinde dorința de a vizita minunatele tărâmuri ale Toscanei. 

4. Turistul (The tourist)

Johnny Depp interpretează rolul unui turist american al cărui flirt cu o necunoscută îi va pune viața în pericol, dar care se va sfârși cu o poveste de dragoste.

Aflat în timpul unei călătorii neprevăzute în Europa pentru a-și vindeca inima rănită, Frank (Depp) o întâlnește pe Elise (Angelina Jolie), o femeie senzațională, care-i iese în cale intenționat. Pe fundalul romantic al Parisului și Veneției, povestea lor evoluează rapid în momentul în care cei doi se trezesc implicați într-un joc mortal de-a șoarecele și pisica.

3. Seria James Bond

James Bond, cu numele de cod 007, este un personaj din romanele lui Ian Fleming și seria filmelor James Bond. Personajul din romane a fost modelat după agenții din serviciul de contrainformații britanic MI5 și MI6, soldați din trupe de comando și probabil caracterul lui monden este autobiografic.

În romanele sale, Ian Fleming nu stabilește o dată exactă a nașterii. Locul nașterii sale se presupune că se află în Elveția. Bond a fost căsătorit, deși pentru puțin timp, fiind cunoscut pentru numeroasele sale aventuri cu reprezentante ale sexului opus, denumite „fetele Bond”.

Ecranizările romanelor care îl au ca protagonist pe agentul 007 au devenit succese de box-office în întreaga lume. Un număr de 6 actori l-au interpretat în cele 24 de ecranizări de lungmetraj: Sean Connery (1962–1967; 1971; 1983), George Lazenby (1969), Roger Moore (1973–1985), Timothy Dalton (1987–1989), Pierce Brosnan (1995–2002) și Daniel Craig (2006–prezent).

Dacă doriți să vă plimbați prin toată lumea și, în același timp, să aveți parte de acțiune înfruntând băieții răi, James Bond cu siguranță o să vă îndeplinească toate aceste dorințe.

2. Mănâncă, roagă-te, iubește (Eat, Pray Love)

După o serie de relații nefericite, Liz Gilbert (Julia Roberts) își ia un an sabatic de la locul de muncă pentru a călători în lume. Călătoria ei o duce în Italia, India și, în sfârșit, în Bali, în încercarea de a se descoperi pe sine.

Este o poveste romantică, tristă și plină de învățăminte. Imaginile superbe din cele 3 locații ne trezesc dorința de a călători și de a descoperii locuri noi. Filmul poate fi vizionat pe Netflix.

1. Vicky, Cristina, Barcelona

Filmul ne prezintă tumultoasa poveste a prietenelor Vicky (Rebecca Hall) și Cristina (Scarlett Johansson), două americance venite la Barcelona pentru a-și petrece vacanța de vară.

Deși cele 2 sunt prietene foarte apropiate încă din timpul facultății și împărtășesc aceleași idei și gusturi în privința celor mai multe lucruri, când vine vorba de dragoste, sunt diametral opuse. Vicky este logodită cu un bărbat care îi oferă stabilitate și afecțiune. Cristina are alte așteptări de la dragoste și consideră că suferința este o componentă indispensabilă a afecțiunii și astfel, o acceptă ca atare.

În Barcelona, fetele îl întâlnesc pe Juan Antonio (Javier Bardem), un pictor carismatic, cu un stil de viață excentric și căruia îi place să-și trăiască viața într-un stil libertin, conform propriilor sale idei și idealuri. Proaspăt ieșit dintr-un divorț care a zguduit lumea artistică din Barcelona, le atrage pe cele 2 într-o serie de aventuri romantice neconveționale.

Sperăm să vă placă recomandările noastre și să vă bucurați de sărbători alături de cei dragi, cel puțin în suflet dacă fizic va fi mai dificil.

Să sperăm că anul 2021 va fi mai bland cu noi. La mulți ani!

Leave A Reply

Your email address will not be published.