TOP 7 filme de Crăciun filmate în România. (video)

2 15.509

Au mai rămas câteva zile până la Crăciun. Rețeta perfecta pentru o seară relaxantă, petrecută în familie de sărbători, include un film bun, o ciocolată caldă și o pătură pufoasă.Vacanța de iarnă se apropie cu pași rapizi, iar pentru zilele libere de Crăciun, îți recomandăm o listă a celor mai frumoase filme de Crăciun. Și ca un bonus, acestea au fost filmate în România.

1. A Christmas prince (Un prinț de Crăciun)

O comedie romantică ce îi are în rolurile principale pe Amber (Rose Mclever), o jurnalistă aflată la început de drum, și Prințul Richard (Ben Lamb), viitorul rege al Aldoviei. Amber merge în Aldovia, sub acoperire, pentru a scrie articolul vieții ei. Printr-o întorsătura de situații, ajunge să locuiască chiar la palat și, astfel, să-l cunoască pe Richard de care se va îndrăgosti la prima săgeată (și nu e vorba despre săgeata lui Cupidon 😊).

S-a filmat in Sinaia, iar Palatul Regal din Aldovia este chiar Castelul Peleș din Sinaia.

2. A Christmas Prince 2: The Royal Wedding (Un prinț de Crăciun: Nunta regală)

La un an de la evenimentele primului film, Amber și Richard sunt încă fericiți. În perioada de Crăciun, Amber și tatăl ei, Rudy, călătoresc în Aldovia pentru a planifica nunta regală.

Amber devine copleșită de tradiții și protocoalelor regale și de lipsa controlului asupra propriei nunți. Între timp, Richard se luptă cu implementarea eșuată a programului său de revitalizare economică a Aldoviei, inițiativa New Aldovia.

3. A Christmas Prince 3: The Royal Baby (Un prinț de Crăcin: Bebelușul regal)

Regina Amber și Regele Richard se pregătesc pentru nașterea primului lor copil. De asemenea, Aldovia trebuie să semneze tratatul de pace cu Penglia, tratat ce se semneaza o dată la fiecare 100 de ani și care datează din 1419.

Atunci când tratatul dispare, pacea dintre cele 2 state este pusă în pericol și un blestem antic le amenință familia.

4. A princess for Christmas (O prințesă de Crăciun)

Jules Daly (Katie McGrath) face tot posibilul să creeze o casă iubitoare pentru nepoata și nepotul ei, rămași orfani. Atunci când își pierde slujba și bonă pe care o angajase demisionează, în aceeași zi, primește o invitație misterioasă și neașteptată. Astfel, cei 3 petrec un Crăciun regal cu bunicul îndepărtat al copiilor – Ducele de Castlebury Hall (Roger Moore)! Este o lume nouă pentru Jules și cei 2 copii, pe măsură ce descoperă împrejurimile castelului.

Jules se îndrăgostește de prințul Ashton (Sam Heughan), iar viețile celor 2 încep să se schimbe.

„A princess for Christmas” a fost filmat tot la Castelul Peleș.

5. A royal winter (O iarnă regală)

Este povestea a două prietene, Sarah și Maggie, care pleacă împreună într-o vacanță în Europa, într-un ținut de vis, Calpurnia. Sarah își dorea cât mai multe aventuri, în timp ce Maggie (Merrit Patterson) dorea liniște ca să își dea seama ce va face cu viața ei.

Într-o zi, Maggie se plimbă singură pe străzile Calpurniei și se întâlnește cu Adrian (Jack Donnelly), un motociclist care trece în viteză peste pălăria ei și care, încetul cu încetul, reușește să o cucerească din postura de simplu cetățean.

E povestea aia clasică cu care deja ne-am obișnuit. Ea întâlnește prințul fermecător, dar fără să știe că el e un prinț. El o cucerește, ea se îndrăgostește și într-un final, dintr-o întâmplare, află că el nu e oricine, ci chiar viitorul rege care va avea încoronarea peste doar câteva zile.

P.S. Povestea de dragoste se petrece pe străzile din Sighișoara :P.

6. Royal heart (Inimă regală)

Kelly (Cindy Busby) și Hank (James Brolin) moștenesc regatul Meraniei. În timp ce Kelly îl convinge pe tatăl ei să preia titlul, îl întâlnește pe grăjdar Alex (Andrew Cooper). Hank ajută Merania atunci când regatul vecin, Angosia, condus de Regele Nikolas (Lachlan Nieboer), plănuiește să preia controlul Meraniei… dacă Hank nu va deveni rege. Ceea ce este interesant e că Merania chiar a existat prin 1248 AD, în timpul Imperiului Roman, fiind chiar în apropierea locațiilor în care s-a făcut filmul.

Royal Hearts este filmat în două locuri absolut superbe din România. La Castelul Corvinilor din Hunedoara (ceea ce ține de exteriorul castelului și curtea interioară) și la Castelul Cantacuzino din Bușteni.

7. Crown for Christmas (O coroană de Crăciun)

După ce a fost concediată de la un hotel din New York, unde era menajeră, Allie acceptă fără tragere de inimă să fie dădaca unei fete care face parte dintr-o familie puternică din Europa. Când ajunge la castelul unde locuiește fata, Allie află că aceasta este prințesa Theodora și tatăl ei este Maximillian, regele din Winshire.

Acesta o informează pe Allie că prințesa are tendința de a teroriza figurile autorității, tendință care a devenit mai puternică după moartea mamei sale. Cu toate acestea, dădaca și prințesa se împrietenesc repede, iar o scânteie apare între Allie și Max, deși contesa Celia se așteaptă să se mărite cu regele.

Un alt secret este că a fost filmat la Castelul Cantacuzino din Bușteni.

Pentru mine Crăciunul este acea perioadă magică din an, unde poveștile cu prinți și prințese se îmbină perfect cu o cană de ciocolată caldă si luminile de la bradul împodobit.

Sperăm să vă placă recomandările noastre și să vă bucurați de sărbători alături de cei dragi, cel puțin în suflet dacă fizic va fi mai dificil.

Leave A Reply

Your email address will not be published.