fbpx Condițiile de călătorie în Norvegia: Obligativitatea testării pentru infecția cu SARS-CoV-2

Condițiile de călătorie în Norvegia: Obligativitatea testării pentru infecția cu SARS-CoV-2

0 1.108
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Începând din data de 16 martie 2020, la frontierele terestre au fost introduse controale extinse în contextul pandemiei de COVID-19, această măsură fiind prelungită până la data de 1 iunie 2021.

Obligativitatea testării pentru infecția cu SARS-CoV-2

  1. A fost introdusă obligativitatea testării pentru infecția cu SARS-CoV-2 pentru toate persoanele care sosesc în Norvegia (începând cu data de 18 ianuarie 2021).

Autoritățile norvegiene au anunțat obligativitatea testării pentru virusul SARS-CoV-2 la punctele de trecere a frontierei, măsura fiind aplicată tuturor persoanelor care sosesc în Norvegia. Astfel, toate persoanele care sosesc dintr-o zonă ,,roșie” trebuie să se testeze la intrarea în Norvegia.

Testul este de tip RT-PCR sau antigen rapid și se efectuează cu titlu gratuit. Persoanele care refuză testarea și nu părăsesc Norvegia voluntar vor fi amendate și vor trebui să efectueze carantina într-un hotel dedicat acestui scop. Pentru toate persoanele care sosesc din Africa de Sud se vor aplica reglementările care sunt în vigoare pentru persoanele care sosesc din Marea Britanie (acestea trebuie să efectueze o perioadă de carantină de 10 zile și două teste RT-PCR).

Persoanele care traversează punctul de frontieră de la Svinesund (la frontiera terestră cu Suedia) și care au reședința în Norvegia, pot fi testate în alt punct de testare în decurs de 24 ore de la intrare (dacă timpul de așteptare la punctul de frontieră Svinesund este mai mare de 1 oră).

Sunt exceptați de la testarea obligatorie: personalul diplomatic acreditat în Norvegia, membrii acestora de familie, precum și curierii diplomatici.

Autoritățile municipale vor verifica prin sondaj dacă persoanele care sosesc în acest stat au efectuat testul pentru infecția cu SARS-CoV-2, iar persoanele care nu s-au testat în intervalul de 24 de ore de la sosire riscă amenzi în cuantum de până la 20.000 NOK (aproximativ 2.000 Euro). Cetățenii străini care prezintă certificate false ale testelor negative pentru infecția cu SARS-CoV-2 vor fi amendați și expulzați.

Prezentarea unui certificat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2

2. Prezentarea unui certificat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, care trebuie efectuat cu cel mult 72 ore înainte de intrarea în Norvegia. Metoda de testare aprobată este testul molecular tip PCR sau antigen. Documentul trebuie să fie redactat în limba norvegiană, suedeză, daneză, engleză, franceză sau germană.

Persoanelor care nu pot prezenta un astfel de test le poate fi refuzată intrarea pe teritoriul norvegian.

Această prevedere nu se aplică: cetățenilor norvegieni; persoanelor cu reședința în Norvegia; persoanelor aflate în tranzit; cetățenilor străini care sosesc în mod regulat în Norvegia din Suedia sau Finlanda în scop lucrativ sau pentru studii; persoanelor care efectuează transport de mărfuri, personalului aviatic și marinarilor, deținători ai unui document care să ateste calitatea acestora; invitaților oficiali.

Înregistrarea în registrul electronic de călătorie

3. Înregistrarea în registrul electronic de călătorie (obligatoriu atât pentru cetățeni norvegieni, cât și pentru cetățenii străini), prin completarea unui formular care se tipărește și apoi se prezintă poliției la trecerea frontierei (formularul poate fi completat în limba română, precum și în norvegiană, engleză, rusă, poloneză și lituaniană la următoarea pagină de internet: https://reg.entrynorway.no). Informațiile solicitate sunt necesare pentru respectarea reglementărilor privind carantina obligatorie pentru persoanele care intră în Norvegia. Datele transmise sunt arhivate pentru o perioadă de 20 de zile, urmând ca ulterior să fie șterse.

România se află, la acest moment, pe lista statelor europene pentru care se menține obligativitatea intrării în carantină la domiciliu, pentru o perioadă de 10 zile la sosirea în Norvegia

România se află, la acest moment, pe lista statelor europene pentru care se menține obligativitatea intrării în carantină la domiciliu, pentru o perioadă de 10 zile la sosirea în Norvegia, alături de Andorra, Austria, Bulgaria, Belgia, Cehia, Cipru, Croația, Danemarca, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Liechtenstein, Lituania, Letonia, Luxemburg, Malta, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Monaco, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania, San Marino, Slovacia, Slovenia, Suedia, Ungaria, Vatican.

Măsura carantinei poate fi încheiată după a 7-a zi, dacă persoana supusă acestei măsuri prezintă 2 teste negative pentru infecția cu SARS-CoV-2. Primul test trebuie efectuat în primele 3 zile de la intrare și cel de-al doilea în cea de-a 7-a zi (cel de-al doilea test trebuie să fie RT-PCR). Testarea este voluntară, iar în lipsa acestor teste persoana trebuie să rămână în carantină pentru o perioadă de 10 zile.

Aceste reglementări nu se aplică persoanelor care sosesc din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord – care trebuie să efectueze o perioadă de carantină de 10 zile și două teste pentru infecția cu SARS-CoV-2.

Mai multe informații pe site-ul MAE.ro!

*Informația prezentată este valabilă la data publicării articolului. Articolul este cu titlu informativ, fără a avea bază legală în luarea deciziilor. Vă recomandăm să vă documentați și din surse oficiale guvernamentale cum este site-ul www.mae.ro sau de pe site-urile instituțiilor guvernamentale ale țărilor spre care doriți să călătoriți!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.