TAROM nu are avioane pentru toate zborurile programate de la IAȘI

Flota TAROM este subdimensionată pentru orarul de vară 2017!

1 2.227

Conform unui comunicat de presă, TAROM anunță că flota actuală nu-i permite să opereze toate rutele și toate zborurile de la baza din Iași. Acest lucru a dus la diminuarea activități și la eliminarea unor rute din sistem, lucru pe care noi l-am anunțat deja.

În orarul de vară 2017, TAROM renunță la rutele: Iași-Roma, Iași-Bologna, Iași – Madrid și Iași – Munchen.

TAROM lămurește situația de la IAȘI

Vă reamintim că în toamna anului trecut, cele două aeronave A310 au fost retrase din flota TAROM ca urmare a deciziei Conducerii Companiei din acel moment. Prima aeronavă – YR-LCB – a fost pensionată pe 12 septembrie, iar a doua aeronavă – YR-LCA – a fost retrasă din serviciul comercial pe 29 octombrie 2016.

Demersurile ulterioare de înlocuire a acestora nu au putut fi finalizate la timp pentru operarea programului de vară 2017, program care avea în vedere inițial şi operarea integrală a rutelor externe de la Iaşi.

Conform comunicatului emis de TAROM, rutele vor fi reluate atunci când flota operațională le va permite acest lucru.

1 comentariu
  1. George says

    Compania stia de mult timp ca are in plan sistarea celor doua A 310, insa problema nu sta tocmai in aceste doua aparate, ci in gestionarea proasta a companiei in dialogul cu statul roman, pe care nu-l intereseaza aceasta tema. Daca cei din Companie si Ministerul Transporturilor ar fi avut interesul dezvoltarii companiei, cu toate prognozele de rigoare, cred ca de mult ar fi facut cateva comenzi la Airbus, Boeing, Embraer, etc, iar astazi nu era nevoie de o sistare a zborurilor de la Iasi. Pe mine ma intereseaza zborul de München, care pentru noi era o legatura directa foarte buna cu Iasi-ul. Daca Tarom nu are interes, sper din tot sufletul ca Lufthansa sa se extinda si pe Iasi. Ar fi singurul oras pe care Lufthansa inca nu l-a acoperit in Romania.

Leave A Reply

Your email address will not be published.